Janjeći paprikaš s chorizom od losa

Janjeći paprikaš s chorizom od losa

Opis

Priprema:

Narezati janjetinu na jednake kockice i peći je dok ne potamni u posudi na kapi ulja. Dodati goveđi bujon, pivo i demi-glace. Ostaviti da se kuha 2 sata dok meso ne omekša.

Narezati korjenasto povrće na jednake kockice i staviti ga u posudu. Dodati leću, balzamični ocat i malo goveđeg bujona. Naribati češnjak i đumbir u gulaš i dodati nekoliko manjih komadića chorizo kobasice. Začiniti s malo garam masale i kima. Ostaviti gulaš da se krčka dok se povrće ne skuha. Poslužiti s kiselim vrhnjem.

Sastojci

Sastojci

  • 1 kg janjećeg pečenja
  • 1.5 l organskog goveđeg bujona
  • ulje
  • 3.5 dl organskog tamnog piva
  • 1
  • 5 jušna žlica demi-glecea
  • 1 velika mrkva
  • 150 g korabe
  • 150 g pasternaka
  • 2.5 dl crne leće
  • 4 žlice balzamičnog octa
  • 1 čajna žličica đumbira
  • naribanog
  • 150 g 1 čajna žličica češnjaka
  • naribanog
  • 150 g svježe chorizo kobasice (ili kobasice od losa)
  • malo garam masale
  • malo kima
  • kiselo vrhnje

Povezani recepti