Janjeći paprikaš s chorizom od losa
Recept iz: Sara La Fountain

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.
Sastojci
- 1 kg janjećeg pečenja
- 1.5 l organskog goveđeg bujona
- ulje
- 3.5 dl organskog tamnog piva
- 15 jušna žlica demi-glecea
- 1 velika mrkva
- 150 g korabe
- 150 g pasternaka
- 2.5 dl crne leće
- 4 žlice balzamičnog octa
- 1 čajna žličica đumbira naribanog
- 150 g
- 1 čajna žličica češnjaka naribanog
- 150 g svježe chorizo kobasice (ili kobasice od losa)
- malo garam masale
- malo kima
- kiselo vrhnje
Priprema
- 1. Narezati janjetinu na jednake kockice i peći je dok ne potamni u posudi na kapi ulja.
- 2. Dodati goveđi bujon, pivo i demi-glace.
- 3. Ostaviti da se kuha 2 sata dok meso ne omekša.
- 4. Narezati korjenasto povrće na jednake kockice i staviti ga u posudu.
- 5. Dodati leću, balzamični ocat i malo goveđeg bujona.
- 6. Naribati češnjak i đumbir u gulaš i dodati nekoliko manjih komadića chorizo kobasice.
- 7. Začiniti s malo garam masale i kima.
- 8. Ostaviti gulaš da se krčka dok se povrće ne skuha.
- 9. Poslužiti s kiselim vrhnjem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Warren Mendes
Kobasica Boerewors u tijestu
Recepti Luke Nguyen
Svinjska rebarca u soku mladog kokosa (suon ram man)
Recepti Justine Schofield
Bistecca Fiorentina
Recepti Luke Nguyen
Salata sa zelenom papajom i sušenim bizonovim mesom
Recepti Adam Liaw
Janjeća lopatica s hrskavim krumpirom iz pećnice
Recepti Hera Te Kurapa
Sporo pečena plećka, pire od bundeve i mlade brokule
Recepti Mark Moriarty
Burritosi sa steakom
Recepti Mark Moriarty
Porchetta
Recepti Mark Moriarty
Giros s janjetinom
Recepti Mark Moriarty
Janjeći boulangère