Janjeći paprikaš s chorizom od losa

Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Također je organizirala kulinarske tečajeve, bavi se stilizacijom hrane i ima svoju tvrtku za catering.  

Sastojci

  • 1 kg janjećeg pečenja
  • 1.5 l organskog goveđeg bujona
  • ulje
  • 3.5 dl organskog tamnog piva
  • 15 jušna žlica demi-glecea
  • 1 velika mrkva
  • 150 g korabe
  • 150 g pasternaka
  • 2.5 dl crne leće
  • 4 žlice balzamičnog octa
  • 1 čajna žličica đumbira naribanog
  • 150 g
  • 1 čajna žličica češnjaka naribanog
  • 150 g svježe chorizo kobasice (ili kobasice od losa)
  • malo garam masale
  • malo kima
  • kiselo vrhnje

Priprema

  • 1. Narezati janjetinu na jednake kockice i peći je dok ne potamni u posudi na kapi ulja.
  • 2. Dodati goveđi bujon, pivo i demi-glace.
  • 3. Ostaviti da se kuha 2 sata dok meso ne omekša.
  • 4. Narezati korjenasto povrće na jednake kockice i staviti ga u posudu.
  • 5. Dodati leću, balzamični ocat i malo goveđeg bujona.
  • 6. Naribati češnjak i đumbir u gulaš i dodati nekoliko manjih komadića chorizo kobasice.
  • 7. Začiniti s malo garam masale i kima.
  • 8. Ostaviti gulaš da se krčka dok se povrće ne skuha.
  • 9. Poslužiti s kiselim vrhnjem.

Povezani recepti

Vidi sve