Janjeći odresci s mladim krumpirom
Recept iz: Primož Dolničar
Priprema:
1. Odlomite tvrde
dijelove šparoga.
2. Kuhajte ih na
pari tri minute.
3. Ohladite ih
pod mlazom hladne vode.
4. Operite krumpir.
5. Krumpir
kuhajte u slanoj vodi 20 minuta.
6. Pećnicu zagrijte
na 160 °C bez upaljene ventilacije.
7. Uzmite
oveću posudu od lijevanog željeza.
8. Dobro je
zagrijte i dodajte maslinovo ulje.
9. U tavu
stavite dvije žlice maslaca i vezicu ružmarina.
10. U tavu
položite odreske.
11. Odreske
polako pecite istodobno ih polijevajući maslacem.
12. Pržite ih
dok meso izvana ne postane zlatno zapečeno i hrskavo.
13. Odreske
prebacite u lim za pečenje.
14. Pecite ih
u pećnici dok meso iznutra u sredini ne dosegne temperaturu od 59 °C.
15. Meso izvadite
iz pećnice i pustite ga da odstoji.
16. Razrežite
meso.
17. U
zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje.
18. U tavu
ubacite krumpir.
19. Krumpir pržite
dok ne dobije hrskavu koricu.
20. Radič operite i
narežite ga na duge trake.
21. Ubacite ga u krumpir.
22. Dodajte pesto.
23. Promiješajte.
Posluživanje: na tanjur stavite krumpir, šparoge i nekoliko komada radiča. Dodajte odreske. Meso pospite prstohvatom grubo mljevene (krupne) soli i prelijte s nekoliko kapi maslinova ulja. Dodajte žličicu pesta i krišku kozjeg sira.
Sastojci
- Sastojci800 g janjećih odrezaka 8 svježih šparoga 400 g mladoga krumpira manja glavica treviso radiča češanj češnjaka 2 jušne žlice pesta od medvjeđeg luka s parmezanom i oraščićima vezica ružmarina 2 jušne žlice maslaca 4 kriške polutvrdoga kozjeg sira
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Primož Dolničar
Ukiseljeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Patlidžani u maslinovom ulju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Kisela repa
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Sušeni vrganji
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno lišće vinove loze
Recepti Primož Dolničar
Marmelada od borovnice i marmelada od maline
Recepti Primož Dolničar
Kisela cikla
Recepti Primož Dolničar
Ukiseljeno povrće