Janjeći odresci s mladim krumpirom

Priprema:

1. Odlomite tvrde dijelove šparoga.
2. Kuhajte ih na pari tri minute.
3. Ohladite ih pod mlazom hladne vode.
4. Operite krumpir.
5. Krumpir kuhajte u slanoj vodi 20 minuta.
6. Pećnicu zagrijte na 160 °C bez upaljene ventilacije.
7. Uzmite oveću posudu od lijevanog željeza.
8. Dobro je zagrijte i dodajte maslinovo ulje.
9. U tavu stavite dvije žlice maslaca i vezicu ružmarina.
10. U tavu položite odreske.
11. Odreske polako pecite istodobno ih polijevajući maslacem.
12. Pržite ih dok meso izvana ne postane zlatno zapečeno i hrskavo.
13. Odreske prebacite u lim za pečenje.
14. Pecite ih u pećnici dok meso iznutra u sredini ne dosegne temperaturu od 59 °C.
15. Meso izvadite iz pećnice i pustite ga da odstoji.
16. Razrežite meso.
17. U zagrijanu tavu ulijte maslinovo ulje.
18. U tavu ubacite krumpir.
19. Krumpir pržite dok ne dobije hrskavu koricu.
20. Radič operite i narežite ga na duge trake.
 
21. Ubacite ga u krumpir.
 
22. Dodajte pesto.
 
23. Promiješajte.

Posluživanje: na tanjur stavite krumpir, šparoge i nekoliko komada radiča. Dodajte odreske. Meso pospite prstohvatom grubo mljevene (krupne) soli i prelijte s nekoliko kapi maslinova ulja. Dodajte žličicu pesta i krišku kozjeg sira.

Sastojci

  • Sastojci800 g janjećih odrezaka 8 svježih šparoga 400 g mladoga krumpira manja glavica treviso radiča češanj češnjaka 2 jušne žlice pesta od medvjeđeg luka s parmezanom i oraščićima vezica ružmarina 2 jušne žlice maslaca 4 kriške polutvrdoga kozjeg sira

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve