Priprema

Očistimo kotlete. (Trik s koncem)

Napraviti marinadu od balzamičnog octa,maslinovog ulja, limunova soka, sitno sjeckanog češnjaka, ružmarina, soli i papra.

U staklenu kvadratnu posudu posložiti kotlete te preliti marinadom. Ostaviti u hladnjaku barem sat vremena prije pečenja.

Pripremimo koromač i prerežemo ga na četvrtine.Stavimo ga u pleh za pečenje i odmah posolimo i popaprimo. Poprskamo ga maslinovim uljem.

Ogulit ćemo mrkvu. Dno staklene zdjele prekrit ćemo kavom u zrnu, dodati malo vode i na to poslagati mrkve. Prekrijemo mrkve aluminijskom folijom i stavimo u pećnicu kao i koromač 20,25 min. Na 180 stupnjeva.

Smjesu za gratiniranje napravit ćemo od krušnih mrvica, malo maslaca i domaćeg naribanog ovčjeg sira.

Izvadimo mrkve i koromač. Koromač pospemo smjesom za gratiniranje i vratimo u pećnicu s upaljenom gornjom pločom 5 min.

Od mrkvica u blenderu napravimo kremu.

Izvadimo janjetinu i posušimo ju kuhinjskim papirom. Kratko ju popečemo na jako zagrijanoj tavi...4 min. sa svake strane. Uz nju pečemo i mladi luk.

Dok pečemo kotlete na grill tavi sa strane poslažemo i grilamo i mladi luk.

Izvadimo janjetinu i u tavu dodamo malo marinade i maslaca.

Izvadimo i koromač.

Serviramo izrezane kotlete s gratiniranim koromačem i zapečenim lukom te deglasiranim umakom na kremi od mrkve aromatizirane kavom.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 8 janjećih kotleta
  • 50 ml maslinovog ulja
  • 50 ml balzamičnog octa
  • sok pola limuna
  • 3 režnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • sol i papar
  • 3 komada korijena komorača
  • mladi luk
  • 100 g ovčejsira
  • 100 g krušnih mrvica
  • maslac
  • 4 mlade mrkve
  • 50 g kave u zrnu
  • 5 g mljevene kave za dekoraciju

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve