Janjeći fate

Janjeći fate

Opis

Priprema:

1.    Narezati meso na kockice i luk na kolute. Sitno nasjeckati dva češnja češnjaka.

2.    Zagrijati polovicu maslinovog ulja i pržiti meso dok ne postane zlatnosmeđe. Dodati luk i češnjak, posoliti i promiješati.

3.    Kada se luk i češnjak isprže, začiniti solju, pimentom prethodno mljevenom u tučku, sjemenkama korijandera, cimetom i kimom. Dodati koncentrat rajčice, promiješati i posipati pahuljicama dimljene čili papričice. Uliti vodu, da prekrije meso. Poklopiti tavu poklopcem i kuhati na tihoj vatri dok meso ne omekša, oko 1 sat i 40 minuta.

4.    Začiniti meso solju i paprom i dodati ocijeđeni slanutak. Promiješati i ostaviti na vatri još 5 do 10 minuta.

5.    Samljeti češnjak u tučku s malo soli, dok ne postane pasta. Dodati jogurt, preostalo maslinovo ulje i nasjeckanu mentu.

6.    Zagrijati maslac u tavi dok ne postane svijetlosmeđ i ne dobije orašastu aromu. Procijediti.

7.    Ispeći pinjole i kruh, odvojeno, na suhoj tavi. Nasjeckati peršin. Narezati kruh na trokute.

8.    Staviti trokute kruha na tavu, janjetinu odozgo, ponovno kruh i umak. Završiti s pinjolima, smeđim maslacem i peršinom. 

Sastojci

Sastojci

  • 600 g janjeće plećke
  • 400 g slanutka iz konzerve
  • 400 g jogurta
  • 2 luka
  • 1 jušna žlica koncentrirane rajčice
  • 3 češnja češnjaka
  • ½ šake mente
  • ¼ čajne žličice cimeta
  • 1/4 čajne žličice pimenta
  • 1 žličica sjemenki kima
  • 1 žličica sjemenki korijandera
  • 1 žličica dimljene čili papričice
  • 70 g pinjola
  • 4 lepinje
  • 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 50 g maslaca
  • 2 grančice peršina
  • sol i papar po ukusu

Povezani recepti