Janjeći fate
Recept iz: Lora i Stoyan

Priprema:
1. Narezati meso na kockice i luk na kolute. Sitno nasjeckati dva češnja češnjaka.
2. Zagrijati polovicu maslinovog ulja i pržiti meso dok ne postane zlatnosmeđe. Dodati luk i češnjak, posoliti i promiješati.
3. Kada se luk i češnjak isprže, začiniti solju, pimentom prethodno mljevenom u tučku, sjemenkama korijandera, cimetom i kimom. Dodati koncentrat rajčice, promiješati i posipati pahuljicama dimljene čili papričice. Uliti vodu, da prekrije meso. Poklopiti tavu poklopcem i kuhati na tihoj vatri dok meso ne omekša, oko 1 sat i 40 minuta.
4. Začiniti meso solju i paprom i dodati ocijeđeni slanutak. Promiješati i ostaviti na vatri još 5 do 10 minuta.
5. Samljeti češnjak u tučku s malo soli, dok ne postane pasta. Dodati jogurt, preostalo maslinovo ulje i nasjeckanu mentu.
6. Zagrijati maslac u tavi dok ne postane svijetlosmeđ i ne dobije orašastu aromu. Procijediti.
7. Ispeći pinjole i kruh, odvojeno, na suhoj tavi. Nasjeckati peršin. Narezati kruh na trokute.
8. Staviti trokute kruha na tavu, janjetinu odozgo, ponovno kruh i umak. Završiti s pinjolima, smeđim maslacem i peršinom.
Sastojci
- Sastojci600 g janjeće plećke 400 g slanutka iz konzerve 400 g jogurta 2 luka 1 jušna žlica koncentrirane rajčice 3 češnja češnjaka ½ šake mente ¼ čajne žličice cimeta 1/4 čajne žličice pimenta 1 žličica sjemenki kima 1 žličica sjemenki korijandera 1 žličica dimljene čili papričice 70 g pinjola 4 lepinje 60 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja 50 g maslaca 2 grančice peršina sol i papar po ukusu
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Juha od goveđe koljenice
Recepti Lora i Stoyan
Listovi vinove loze punjeni bulgurom i sušenim rajčicama
Recepti Lora i Stoyan
Voćni tart sa želatinom
Recepti Lora i Stoyan
Čokoladna torta s keksima
Recepti Lora i Stoyan
Domaći ćevapi od janjetine
Recepti Lora i Stoyan
Semifredo sa smokvama, kadaifom i orasima
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Griz
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Palačinke sa zelenim umakom i sirom