Opis

Priprema:


Janjeći kotleti

Posušite janjetinu i narežite je na kotlete. Pospite kotlete solju i paprom. Ogulite krumpire te ih narežite ili naribajte na tanke trakice. Istucite jaje. Kotlete prvo uvaljajte u brašno, potom u jaje te na kraju u krumpirove trakice. Pržite kotlete na srednjoj vatri u tavi s uljem i grudicom maslaca dok ne dobiju rumenu i ružičastu boju.


Sirup od crnog vina


Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. U tavi zagrijte ulje i popržite ljutiku. Dodajte šećer i pustite da se lagano karamelizira. Dodajte vino i pustite da se reducira u sirup.

 

Sastojci

Janjeći kotleti

  • 16 janjećih kotleta
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 3 krumpira
  • 1 jaje
  • 50 g brašna
  • malo maslinova ulja
  • 20 g maslaca

Sirup od crnog vina

  • 1 ljutika
  • malo maslinova ulja
  • 1 velika žlica šećera
  • 0.5 boce crnog vina

Povezani recepti