Janjeći kotleti u korici od krumpira
Recept iz: Rudolph van Veen
Priprema:
Janjeći kotleti
Posušite janjetinu i narežite je na kotlete. Pospite kotlete solju i paprom. Ogulite krumpire te ih narežite ili naribajte na tanke trakice. Istucite jaje. Kotlete prvo uvaljajte u brašno, potom u jaje te na kraju u krumpirove trakice. Pržite kotlete na srednjoj vatri u tavi s uljem i grudicom maslaca dok ne dobiju rumenu i ružičastu boju.
Sirup od crnog vina
Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. U tavi zagrijte ulje i
popržite ljutiku. Dodajte šećer i pustite da se lagano karamelizira. Dodajte
vino i pustite da se reducira u sirup.
Sastojci
- Janjeći kotleti16 janjećih kotleta sol svježe mljeveni papar 3 krumpira 1 jaje 50 g brašna malo maslinova ulja 20 g maslacaSirup od crnog vina1 ljutika malo maslinova ulja 1 velika žlica šećera 0.5 boce crnog vina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom