Priprema:


Janjeći kotleti

Posušite janjetinu i narežite je na kotlete. Pospite kotlete solju i paprom. Ogulite krumpire te ih narežite ili naribajte na tanke trakice. Istucite jaje. Kotlete prvo uvaljajte u brašno, potom u jaje te na kraju u krumpirove trakice. Pržite kotlete na srednjoj vatri u tavi s uljem i grudicom maslaca dok ne dobiju rumenu i ružičastu boju.


Sirup od crnog vina


Ogulite i sitno nasjeckajte ljutiku. U tavi zagrijte ulje i popržite ljutiku. Dodajte šećer i pustite da se lagano karamelizira. Dodajte vino i pustite da se reducira u sirup.

 

Sastojci

  • Janjeći kotleti16 janjećih kotleta sol svježe mljeveni papar 3 krumpira 1 jaje 50 g brašna malo maslinova ulja 20 g maslacaSirup od crnog vina1 ljutika malo maslinova ulja 1 velika žlica šećera 0.5 boce crnog vina

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve