Opis

Priprema:

 

Janjeći kotleti:

Ogulite i nasjeckajte češnjak. Ugrijte tavu i rastopite maslac. Dodajte nasjeckani češnjak i grančice ružmarina.

Začinite janjeće kotlete solju i svježe mljevenim paprom. Janjeće kotlete pržite dvije minute sa svake strane.

 

Umak od metvice:

U kipućoj vodi rastopite šećer. Nasjeckajte listove metvice i dodajte ih kipućoj vodi. Dodajte dvije žličice octa. Pomiješajte krumpirov škrob s vodom i zgusnite umak.

Sastojci

Janjeći kotleti

  • 600 g janjećih kotleta
  • 2 režnja češnjaka
  • 20 g mliječnog maslaca
  • sol
  • svježe mljeveni papar
  • 4 grančice ružmarina

Umak od metvice

  • 100 ml vode
  • 50 g šećera
  • 1 stručak metvice
  • 2 čajne žličice octa
  • 1 žlica krumpirova škroba

Povezani recepti