Opis
Priprema:
Janjeći kotleti:
Ogulite i nasjeckajte češnjak. Ugrijte tavu i rastopite maslac. Dodajte nasjeckani češnjak i grančice ružmarina.
Začinite janjeće kotlete solju i svježe mljevenim paprom. Janjeće kotlete pržite dvije minute sa svake strane.
Umak od metvice:
U kipućoj vodi rastopite šećer. Nasjeckajte listove metvice i dodajte ih kipućoj vodi. Dodajte dvije žličice octa. Pomiješajte krumpirov škrob s vodom i zgusnite umak.
Sastojci
Janjeći kotleti
- 600 g janjećih kotleta
- 2 režnja češnjaka
- 20 g mliječnog maslaca
- sol
- svježe mljeveni papar
- 4 grančice ružmarina
Umak od metvice
- 100 ml vode
- 50 g šećera
- 1 stručak metvice
- 2 čajne žličice octa
- 1 žlica krumpirova škroba