Janjeći kotleti s dunjom i palentom

Način pripreme:

1. Za pripremu palente stavite mlijeko i temeljac u posudu. Čim prokuha, dodajte smjesu za palentu. Miješajte 2-3 minute ili koliko piše u uputama na pakiranju. Palentu izlijte u keramičku posudu premazanu maslacem. Protresite posudu kako bi se palenta raspodijelila i ostavite da se ohladi.

2. Plitku tavicu premažite mašću i posložite kotlete na jednu polovinu tavice. Gornju stranu kotleta premažite pastom od dunja i pospite solju i paprom.

3. Ohlađenu palentu prebacite na komad papira za pečenje i razrežite je na dva dijela, ali prije toga odstranite nepravilne krajeve. Komade posložite u drugu polovinu tavice. Po njima naribajte pljesnivi sir.

4. Kotlete i palentu stavite u prethodno zagrijanu pećnicu na 220 stupnjeva na 15 minuta.

5. Janjeće kotlete poslužite s komadom palente i svježom rukolom.

 

Sastojci

  • Sastojci650 g janjećih kotleta 1 žlica maslinovo ulje sol i papar 3 žlice paste od dunja 500 ml pilećeg temeljca 250 ml svježeg mlijeka 120 g instant palente 80 g pljesnivog sira 2 šake rukole

Priprema