Opis

  1. Pećnicu zagrijte na 160C/Plin 4.
  2. Janjeće koljenice začinite s paprom. Zapecite ih do smeđe boje u kalupu za složenac uz malo maslinovog ulja.
  3. Kada koljenice poprime laganu smeđu boju, dodajte grubo narezan luk i češnjak. Narežite dva fileta inćuna i dodajte u posudu za složenac. Razlomite ružmarin i listove lovora. Zatim dodajte temeljac i vino, te pustite da proključa.
  4. Dok to kuha, stavite poklopac i pecite u pećnici dva sata. Koljenice jednom okrenite za vrijeme pečenja.
  5. Koljenice stavite u posudu za posluživanje i ostavite ih u toploj pećnici.
  6. U međuvremenu pobrinite se za umak tako da dodate još dva narezana fileta inćuna i šaku nasjeckanog peršina. Ostavite da umak zavrije, provjerite je li začinjeno, prelijte po janjećim koljenicama i poslužite.

Sastojci

  • 2 x janjeće koljenice
  • svježe mljeveni crni papar
  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 2 luka, narezana na veće komade
  • 1 češanj češnjaka, narezan
  • 4 fileta inćuna, nasjeckana
  • 2 grančice ružmarina
  • 2 lista lovora
  • 250ml pilećeg ili goveđeg temeljca
  • 250ml crnog vina
  • šaka svježeg peršina, nasjeckanog

Povezani recepti