Janjeće brik cigare
Recept iz: Shane Delia
Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.
Sastojci
- 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
- 1 luk, sitno nasjeckan
- Prstohvat soli
- ½ vezice peršina, očišćene i krupno natrgane
- 250 g libanonskih janjećih kobasica (makanek), bez kože
- 150 g mljevene janjetine
- 6 kora brik tijesta
- 2 žumanca, lagano umućena
- 1 l biljnog ulja, za prženje
- Za posluživanje:
- 200 g grčkog jogurta
- Kriške limuna
Priprema
- Zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na umjerenoj vatri. Stavite luk i pržite ga dok ne postane proziran. Začinite solju, dodajte peršin i uklonite s vatre. Prebacite ga u zdjelu i pričekajte da se ohladi.
- Kad je luk ohlađen, dodajte janjeće kobasice i mljevenu janjetinu koju ručno razdvojite i umiješajte.
- Stavljajte jednu po jednu koru na dasku. Prvu prerežite i prelijte sa 60 g mješavine po donjoj strani u tankom sloju. Premažite rubove s malo žumanca. Presavinite tijesto preko nadjeva i zatim zarolajte da poprime oblik cigare, dok držite obje strane. Zatvorite krajeve žumancem i stavite na papir za pečenje u lim. Ponovite postupak s preostalim korama i nadjevom.
- Napunite dovoljno široku i duboku tavu uljem pa je zagrijte na 170ºC. Polako stavljajte jednu po jednu cigaru u ulje i pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
- Pažljivo izvadite hvataljkama i iscijedite na papirnatom ručniku.
- Poslužite cigare složene na tanjur uz zdjelicu jogurta s malo maslinovog ulja i kriške limuna za cijeđenje.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada
Recepti Nico Reynolds
Tacosi s odreskom sa žara, ljutim umakom od pečenog povrća te salsom od zapečenog kukuruza i fete
Recepti Nico Reynolds
Halloumi na žaru i umak od avokada
Recepti Nico Reynolds
Sporo pečen janjeći but u suhoj marinadi
Recepti Nadiya Hussain
Pita samosa
Recepti Vinski gulaš od svinjetine i pire od korjenastog povrća
Recepti Luca Ciano
Pršut s koricom od badema i popečci od ricotte
Recepti Luca Ciano
Zalogaji od parmezana s tartarom od teletine