Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.

Sastojci

  • 1 žlica ekstra djevičanskog maslinova ulja
  • 1 luk, sitno nasjeckan
  • Prstohvat soli
  • ½ vezice peršina, očišćene i krupno natrgane
  • 250 g libanonskih janjećih kobasica (makanek), bez kože
  • 150 g mljevene janjetine
  • 6 kora brik tijesta
  • 2 žumanca, lagano umućena 
  • 1 l biljnog ulja, za prženje
  • Za posluživanje:
  • 200 g grčkog jogurta
  • Kriške limuna

Priprema

  • Zagrijte maslinovo ulje u maloj tavi na umjerenoj vatri. Stavite luk i pržite ga dok ne postane proziran. Začinite solju, dodajte peršin i uklonite s vatre. Prebacite ga u zdjelu i pričekajte da se ohladi.
  • Kad je luk ohlađen, dodajte janjeće kobasice i mljevenu janjetinu koju ručno razdvojite i umiješajte.
  • Stavljajte jednu po jednu koru na dasku. Prvu prerežite i prelijte sa 60 g mješavine po donjoj strani u tankom sloju. Premažite rubove s malo žumanca. Presavinite tijesto preko nadjeva i zatim zarolajte da poprime oblik cigare, dok držite obje strane. Zatvorite krajeve žumancem i stavite na papir za pečenje u lim. Ponovite postupak s preostalim korama i nadjevom.
  • Napunite dovoljno široku i duboku tavu uljem pa je zagrijte na 170ºC. Polako stavljajte jednu po jednu cigaru u ulje i pržite dok ne poprimi zlatnu boju.
  • Pažljivo izvadite hvataljkama i iscijedite na papirnatom ručniku.
  • Poslužite cigare složene na tanjur uz zdjelicu jogurta s malo maslinovog ulja i kriške limuna za cijeđenje.

Povezani recepti

Vidi sve