Janjeća plećka sa šipkom
  1. Zagrijte pećnicu na nisku temperaturu.
  2. U janjetinu utrljajte sol, papar i kumin. U loncu zagrijte ulje i pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz posude.
  3. U međuvremenu nasjeckajte luk i dodajte u tavu.
  4. Dodajte češnjeve češnjaka, anis, štapić cimeta, mahune kardamoma, čili papričice, narančinu koricu i suhu koricu šipka.
  5. Miješajte u loncu na niskoj temperaturi dok ne porumeni. Zatim vratite meso u lonac te pokrijte vodom do pola visine lonca.
  6. Dodajte sirup od šipka i iscijeđeni sok od naranče.
  7. Pokrijte i stavite u pećnicu na nisku temperaturu oko 4 sata dok se ne odvoji od kosti. Zalijevajte svakih 30 minuta te ako je potrebno, dodajte još vode. 

Sastojci

  • Sastojci1 janjeća plećka s kosti 2 žličice soli 1 žlica mljevenog kumina 1 žličica zdrobljenog papra maslinovo uljeZa kuhanje1 veliki luk narezan na četvrtine 1 glavica češnjaka – češnji cijeli i neoguljeni 1 zvijezda anisa 1 štapić cimeta 3 mahune kardamoma ljuspice čili papričice 1 naranča suha korica 1 šipka 0.5 šalice sirupa od šipka voda za prekrivanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve