Janjeća plećka sa šipkom
- Zagrijte pećnicu na nisku temperaturu.
- U janjetinu utrljajte sol, papar i kumin. U loncu zagrijte ulje i pržite meso dok ne dobije zlatnu boju. Izvadite meso iz posude.
- U međuvremenu nasjeckajte luk i dodajte u tavu.
- Dodajte češnjeve češnjaka, anis, štapić cimeta, mahune kardamoma, čili papričice, narančinu koricu i suhu koricu šipka.
- Miješajte u loncu na niskoj temperaturi dok ne porumeni. Zatim vratite meso u lonac te pokrijte vodom do pola visine lonca.
- Dodajte sirup od šipka i iscijeđeni sok od naranče.
- Pokrijte i stavite u pećnicu na nisku temperaturu oko 4 sata dok se ne odvoji od kosti. Zalijevajte svakih 30 minuta te ako je potrebno, dodajte još vode.
Sastojci
- Sastojci1 janjeća plećka s kosti 2 žličice soli 1 žlica mljevenog kumina 1 žličica zdrobljenog papra maslinovo uljeZa kuhanje1 veliki luk narezan na četvrtine 1 glavica češnjaka – češnji cijeli i neoguljeni 1 zvijezda anisa 1 štapić cimeta 3 mahune kardamoma ljuspice čili papričice 1 naranča suha korica 1 šipka 0.5 šalice sirupa od šipka voda za prekrivanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom