Janjeća crijeva s gljivama i žumanjkom

1. Očistite crijeva i dobro ih opeerite. Zatim ih ispletite u čvrstu pletenicu.

2. U lonac s proključalom vodom dodajte ocat, bijeli papar, pola žličice samardale i malo ulja. Pletenicu od crijeva kuhajte u smjesi oko 10 minuta. Izvadite je iz lonca.

3. Ugrijte tavu i rastopite 40 g maslaca. Dodajte i 2 žlice maslinova ulja. Dodajte narezane gljive i ispržite. Na kraju začinite solju, bijelim paprom i prstohvatom samardale.

4. Za aromatični maslac u loncu rastopite 100 g maslaca. Dodajte oguljene češnjeve češnjaka, 1 žlicu crvene paprike i pola žličice samardale pa promiješajte. Odvojite 1 žlicu aromatičnog maslaca.

5. Kuhana crijeva stavite u tavu s gljivama i prelijte aromatičnim maslacem. Stavite u prethodno ugrijanu pećnicu na 180 stupnjeva i pecite 10-15 minuta.

6. Ugrijte odvojeni maslac u loncu s kiselim vrhnjem tako da miješate dok ne nastane homogena smjesa.

7. Kao temelj stavite pržene gljive. Zalijte ih umakom od vrhnja i pospite komadićima češnjaka. Gore stavite crijeva. Naribajte dehidrirani žumanjak. Pospite natrganim pečenim kikirikijem i sitno narezan korijandar. Na vrh postavite sirovi žumanjak i pospite paprikom i samardalom.

Sastojci

  • Sastojci400 g janjećih crijeva 100 ml vinskog oc 300 g gljiva – bukovače šampinjoni portobello 2 češnja češnjaka 140 g maslaca 1 žlica crvene paprike 1 žličica začina samardala sol i bijeli papar 1 žlica kiselog vrhnja 50 g oguljenih pečenih kikirikija 2 suha žumanjka 2 sirova žumanjka 2 stabljike korijandra ulje maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve