Jamiejev sladoledni kup od ostataka božićnog pudinga

Ovo je više prijedlog jer će količina ostataka božićnog pudinga ovisiti o pohlepi vaših gostiju na Božić. Ali osobno, obožavam božićni puding i mislim da se gotovo isplati pripremiti puding viška za ovu postbožićnu poslasticu.

Stavite lonac na srednju vatru i izmrvite u njega svoj božićni puding. Zgnječite ga malo drvenom žlicom da se zagrije i postane hrskav. Pržite oko 4 do 5 minuta povremeno miješajući da ne zagori. U manji lonac na slaboj vatri ulijte preljev od brusnica uz malo crnog ili kuhanog vina. Pomiješajte i kuhajte nekoliko minuta dok se ne zagrije. Ako je vaš preljev previše trpak, dodajte žličicu ili dvije šećera. Ako ste si pripremili dozu mog začinjenog šećera, upotrijebite njega jer će biti veoma ukusan s brusnicama.

Kad se puding zagrijao i postao pomalo hrskav, a i umak je topao, podijelite polovicu pudinga u četiri čaše ili zdjele. Dodajte kuglicu sladoleda od vanilije na puding, prelijte vrućim preljevom od brusnica i pospite većom količinom popečenih listića badema. Podijelite ostatak božićnog pudinga u čaše i ponovno dodajte sloj sladoleda, preljeva od brusnica i listića badema. Dovršite kup tako što ćete na njega sastrugati tamnu čokoladu i bacite se na jelo prije nego što se sladoled otopi.

Sastojci

  • Sastojci200 g ostatka božićnog pudinga 6 žličica preljeva od brusnice crno ili kuhano vino Po izboru: 2 čajne žlice šećera za začin 500 ml kvalitetnog sladoleda od vanilije velika šaka popečenih listića badema 100 g tamne čokolade (70% kakaa)

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve