Opis
Priprema:
Zagrijati ravnu ploču za roštilj ili tavu na visokoj temperaturi.
U tučku smrviti mahune od soje. Zatim dodati sezamovo ulje, malo soli, mente i sok od limuna.
Složiti listove shisoa na tanjur. Kako se ne bi pomicali, staviti malo miso paste ispod svakog lista.
Uliti punu žlicu nezrele soje u svaki list.
Posoliti Jakovljeve kapice. Uljem namazati roštilji ili tavu. Peći Jakovljeve kapice 20 sekundi s jedne strane i zatim okrenuti. Peći 10 sekundi s druge strane.
Preliti sojin umak preko pečenih Jakovljevih kapica i dodati maslac, zatim preliti sakeom i s malo soka od limuna.
Izvaditi iz tave i staviti Jakovljevu kapicu preko svakog shiso lista. Preliti umakom i servirati.
Sastojci
- 10 velikih Jakovljevih kapica, očišćenih
- 1 šalica nezrele soje, izvađena iz mahune
- Malo soli
- ½ čajne žličica japanskog vina Mirin
- ½ čajne žličice soka od limuna + dodatno za serviranje
- ½ čajne žličice ulja od sezama
Umak za Jakovljeve kapice
- 2 jušne žlice soja umaka
- 20 g maslaca
- 1 jušna žlica sakea
- Miso pasta
- 10 listova shiso (ili listovi mlade zelene salate)