Povezane emisije:Justineini okusi FujijaUključite se: Ponedjeljak 6 Srpanj u 06:00 | Utorak 7 Srpanj u 06:00

Opis

Priprema:

Zagrijati ravnu ploču za roštilj ili tavu na visokoj temperaturi.

U tučku smrviti mahune od soje. Zatim dodati sezamovo ulje, malo soli, mente i sok od limuna.

Složiti listove shisoa na tanjur. Kako se ne bi pomicali, staviti malo miso paste ispod svakog lista.

Uliti punu žlicu nezrele soje u svaki list.

Posoliti Jakovljeve kapice. Uljem namazati roštilji ili tavu. Peći Jakovljeve kapice 20 sekundi s jedne strane i zatim okrenuti. Peći 10 sekundi s druge strane.

Preliti sojin umak preko pečenih Jakovljevih kapica i dodati maslac, zatim preliti sakeom i s malo soka od limuna.

Izvaditi iz tave i staviti Jakovljevu kapicu preko svakog shiso lista. Preliti umakom i servirati.

Sastojci

  • 10 velikih Jakovljevih kapica, očišćenih
  • 1 šalica nezrele soje, izvađena iz mahune
  • Malo soli
  • ½ čajne žličica japanskog vina Mirin
  • ½ čajne žličice soka od limuna + dodatno za serviranje 
  • ½ čajne žličice ulja od sezama

 

Umak za Jakovljeve kapice

  • 2 jušne žlice soja umaka  
  • 20 g maslaca
  • 1 jušna žlica sakea
  • Miso pasta
  • 10 listova shiso (ili listovi mlade zelene salate)

Povezani recepti