Stavite dvije žlice maslaca na vatru. Nasjeckajte luk, dodajte u lonac i pustite da se pirja.
Narežite koromač, dodajte ga luku i dobro promiješajte. Isto to učinite i s krumpirom.

Zatim prerežite mahunu vanilije napola i izvadite sjemenke. Ubacite u lonac. Posolite, popaprite i pošećerite. Dolijte 2 dl mlijeka i poklopite. Pustite da se povrće smekša kuhanjem 15-20 minuta.

Kad bude kuhano, izvadite mahunu vanilije i ostatak prebacite u posudu.
Dodajte vrhnje, miješajte štapnim mikserom da dobijete finu kremu.

Na kraju pripremite jakobove kapice. Stavite tavu na vatru. Jakobove kapice pospite cvijetom soli i paprom. Tavu namažite maslacem, ubacite jakobove kapice. Nakon što ih popirjate 45 sekundi sa svake strane, odmah ih maknite s vatre.

Poslužite jakobove kapice u školjci s kremom od koromača.

Sastojci

  • Krema1 luk 1 glavica koromača 1 manji krumpir ½ mahune vanilije 2 žlice maslaca 1 žličica šećera 2 dl mlijeka 1 dl vrhnja sol paparJakobove kapice8 jakobovih kapica maslac cvijet soli papar

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve