Opis
Stavite dvije žlice maslaca na vatru. Nasjeckajte luk, dodajte u lonac i pustite da se pirja.
Narežite koromač, dodajte ga luku i dobro promiješajte. Isto to učinite i s krumpirom.
Zatim prerežite mahunu vanilije napola i izvadite sjemenke. Ubacite u lonac. Posolite, popaprite i pošećerite. Dolijte 2 dl mlijeka i poklopite. Pustite da se povrće smekša kuhanjem 15-20 minuta.
Kad bude kuhano, izvadite mahunu vanilije i ostatak prebacite u posudu.
Dodajte vrhnje, miješajte štapnim mikserom da dobijete finu kremu.
Na kraju pripremite jakobove kapice. Stavite tavu na vatru. Jakobove kapice pospite cvijetom soli i paprom. Tavu namažite maslacem, ubacite jakobove kapice. Nakon što ih popirjate 45 sekundi sa svake strane, odmah ih maknite s vatre.
Poslužite jakobove kapice u školjci s kremom od koromača.

Narežite koromač, dodajte ga luku i dobro promiješajte. Isto to učinite i s krumpirom.
Zatim prerežite mahunu vanilije napola i izvadite sjemenke. Ubacite u lonac. Posolite, popaprite i pošećerite. Dolijte 2 dl mlijeka i poklopite. Pustite da se povrće smekša kuhanjem 15-20 minuta.
Kad bude kuhano, izvadite mahunu vanilije i ostatak prebacite u posudu.
Dodajte vrhnje, miješajte štapnim mikserom da dobijete finu kremu.
Na kraju pripremite jakobove kapice. Stavite tavu na vatru. Jakobove kapice pospite cvijetom soli i paprom. Tavu namažite maslacem, ubacite jakobove kapice. Nakon što ih popirjate 45 sekundi sa svake strane, odmah ih maknite s vatre.
Poslužite jakobove kapice u školjci s kremom od koromača.

Sastojci
Krema
- 1 luk
- 1 glavica koromača
- 1 manji krumpir
- ½ mahune vanilije
- 2 žlice maslaca
- 1 žličica šećera
- 2 dl mlijeka
- 1 dl vrhnja
- sol
- papar
Jakobove kapice
- 8 jakobovih kapica
- maslac
- cvijet soli
- papar