Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.

Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.

Sastojci

  • 12 svježih jagoda
  • 500 g kvalitetne bijele čokolade s udjelom od 32%
  • ¼ žličice žutog jestivog praha topivog u ulju

Priprema

  • 1. Jagode operite i osušite.
  • 2. Temperirajte čokoladu u tavici uz neprekidno miješanje dok ne ostane pola čvrste i pola otopljene čokolade.
  • 3. Razdijelite temperiranu čokoladu na dvije zdjelice. Jednu promiješajte da se čokolada rastopi.
  • 4. Stavite žuti jestivi prah u drugu zdjelicu s temperiranom čokoladom i također sve pomiješajte.
  • 5. Uronite 6 jagoda u bijelu čokoladu a ostale jagode u žuto obojanu čokoladu. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi na limu obloženom papirom za pečenje.
  • 6. Ulijte bijelu i žuto obojanu čokoladu u odvojene vrećice za istiskivanje.
  • 7. Istisnite točkice žute čokolade na jagode s bijelom čokoladom a točkice bijele čokolade na žute jagode.

Povezani recepti

Vidi sve