Jagode u čokoladi
Recept iz: Kirsten Tibballs
Kirsten Tibballs, koju MasterChef naziva „kraljicom čokolade“ jedna je od australskih najpoznatijih i međunarodno poštovanih slastičarki i stručnjakinja za čokoladu.
Kirsten je predstavljala Australiju na Svjetskom prvenstvu slastičara u Las Vegasu gdje je zbog svoje čokolade prepoznata kao najbolja na svijetu, a osvojila je i zlatnu medalju na Slastičarskoj olimpijadi u Njemačkoj. Bila je i članica žirija na natjecanju „World Chocolate Masters“ u Parizu, „The Patisserie Grand Prixu“ u Japanu i na natjecanju „World Chocolate Masters National selections“ u Londonu.
Sastojci
- 12 svježih jagoda
- 500 g kvalitetne bijele čokolade s udjelom od 32%
- ¼ žličice žutog jestivog praha topivog u ulju
Priprema
- 1. Jagode operite i osušite.
- 2. Temperirajte čokoladu u tavici uz neprekidno miješanje dok ne ostane pola čvrste i pola otopljene čokolade.
- 3. Razdijelite temperiranu čokoladu na dvije zdjelice. Jednu promiješajte da se čokolada rastopi.
- 4. Stavite žuti jestivi prah u drugu zdjelicu s temperiranom čokoladom i također sve pomiješajte.
- 5. Uronite 6 jagoda u bijelu čokoladu a ostale jagode u žuto obojanu čokoladu. Pustite da odstoji na sobnoj temperaturi na limu obloženom papirom za pečenje.
- 6. Ulijte bijelu i žuto obojanu čokoladu u odvojene vrećice za istiskivanje.
- 7. Istisnite točkice žute čokolade na jagode s bijelom čokoladom a točkice bijele čokolade na žute jagode.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Crvena baršunasta torta Mary Berry
Recepti Mary Berry
Otvorena pita od jabuke i kruške
Recepti Mary Berry
Portugalski tart od marelice
Recepti Mary Berry
Čokoladna rođendanska torta
Recepti Warren Mendes
Uštipci koesisters
Recepti Justine Schofield
Pečena nektarina i halloumi s medom
Recepti Luca Ciano
Zabaglione s kavom i prepečenim panettoneom
Recepti Luca Ciano
Puding od bijele čokolade i banana sa slanim karamel umakom
Recepti Luca Ciano
Gelato affogato od slatkog krumpira
Recepti Donal Skehan
Božićne palačinke s kompotom od bobičastog voća