Izvanredni keksi s komadićima čokolade

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!

Sastojci

  • 2 3/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
  • 1 1/4 žličice kosher soli
  • 1 žličica praška za pecivo
  • 1 žličica sode bikarbone
  • 1 1/4 šalice (565g) maslaca na sobnoj temperaturi
  • 1 1/4 šalice tamnosmeđeg šećera
  • 3/4 šalice kristal šećera
  • 2 velika jaja na sobnoj temperaturi
  • 1 žličica ekstrakta vanilije
  • 4 1/2 šalice polu-slatkih komadića čokolade

Priprema

  • 1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, odložite.
  • 2. Električnim mikserom na koji je pričvršćen nastavak za miješanje sjedinite maslac i šećere. Miješajte srednjom brzinom oko 4 minute, sve dok smjesa ne postane blijeda i prozračna.
  • 3. Umutite jaja jedno po jedno i dodajte vaniliju. Smanjite mikser na slabu brzinu.
  • 4. Dodajte smjesu s brašnom i kratko tucite dok se ne sjedini.
  • 5. Dodajte komadiće čokolade i miješajte dok se ravnomjerno ne raspodijele po smjesi. Ako želite, tijesto možete prekriti i ostavite u hladnjaku preko noći.
  • 6.  Žlicom za sladoled promjera 6 cm rasporedite tijesto na papir za pečenje ostavljajući razmak od 5 cm.
  • 7. Pecite sve dok ne postanu smeđi po rubovima, 15-17 minuta.
  • 8. Pustite da se hlade na papiru oko 5 minuta, a zatim premjestite na žičanu rešetku da se ohlade dokraja.

Povezani recepti

Vidi sve