Izvanredni keksi s komadićima čokolade
Recept iz: Martha Stewart

Osim što je poznata američka poslovna žena, Martha Stewart poznata je kuharica. Donosi vam svoje omiljene recepte!
Sastojci
- 2 3/4 šalice neizbjeljenog oštrog brašna
- 1 1/4 žličice kosher soli
- 1 žličica praška za pecivo
- 1 žličica sode bikarbone
- 1 1/4 šalice (565g) maslaca na sobnoj temperaturi
- 1 1/4 šalice tamnosmeđeg šećera
- 3/4 šalice kristal šećera
- 2 velika jaja na sobnoj temperaturi
- 1 žličica ekstrakta vanilije
- 4 1/2 šalice polu-slatkih komadića čokolade
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180°C. Izmiješajte brašno, sol, prašak za pecivo i sodu bikarbonu, odložite.
- 2. Električnim mikserom na koji je pričvršćen nastavak za miješanje sjedinite maslac i šećere. Miješajte srednjom brzinom oko 4 minute, sve dok smjesa ne postane blijeda i prozračna.
- 3. Umutite jaja jedno po jedno i dodajte vaniliju. Smanjite mikser na slabu brzinu.
- 4. Dodajte smjesu s brašnom i kratko tucite dok se ne sjedini.
- 5. Dodajte komadiće čokolade i miješajte dok se ravnomjerno ne raspodijele po smjesi. Ako želite, tijesto možete prekriti i ostavite u hladnjaku preko noći.
- 6. Žlicom za sladoled promjera 6 cm rasporedite tijesto na papir za pečenje ostavljajući razmak od 5 cm.
- 7. Pecite sve dok ne postanu smeđi po rubovima, 15-17 minuta.
- 8. Pustite da se hlade na papiru oko 5 minuta, a zatim premjestite na žičanu rešetku da se ohlade dokraja.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Keksi mame Emmy
Recepti Curtis Stone
Mamine pogačice sa sočnim grožđicama i tučenim vrhnjem
Recepti Kirsten Tibballs
Florentineri
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi punjeni ganacheom
Recepti Silvia Colloca
Amaretti od kave, kakaa i lješnjaka
Recepti Lora i Stoyan
Keksići od oraha s kremom od kave
Recepti Mary Berry
Trovrsni keksi
Recepti Kirsten Tibballs
Keksi od čokolade i cimeta
Recepti Justine Schofield
Hrskave čokoladne ploške na kat
Recepti Justine Schofield
Keksi s marmeladom - Linzeri