Izokrenuti kolač od malina

Rachel Allen odrasla je u Dublinu, a dom je napustila s 18 godina kako bi se školovala u svjetski poznatoj školi Ballymaloe Cookery School. Danas je poznata TV kuharica, autorica, novinarka i majka i poučava na Ballymaloeu.
Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezine televizijske emisije emitirane su diljem svijeta. 
Rachelin stil kuhanja je, prije svega, praktičan - jednostavna, ali ukusna jela, idealna za obitelj i prijatelje. 

Sastojci

  • 50 g maslaca
  • 125 g šećera
  • 250 g svježih ili zamrznutih malina
  • 150 g maslaca omekšalog
  • 150 g šećera
  • 3 jaja
  • 200 g brašna s dodanim praškom za pecivo prosijanog
  • Tava prikladna za korištenje u pećnici promjera 25 cm (na vrhu tave)

Priprema

  • 1. Ugrijte pećnicu na 170 °C.
  • 2. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj temperaturi. Miješajući dodajte šećer i kuhajte jednu minutu. Uklonite s izvora topline i u tavu posložite maline tako da prekrivaju dno u jednom sloju. Ostavite tako dok pripremate biskvit.
  • 3. U velikoj zdjeli tucite maslac dok ne bude mekan, dodajte šećer i mutite dok ne bude svijetlo i pahuljasto. Umiješajte jedno po jedno jaje, a zatim i brašno. Umjesto toga možete i sve sastojke staviti u kuhinjski robot i miksati dok se ne sjedine.
  • 4. Smjesu za biskvit prebacite preko malina u nekoliko hrpica te je zatim oprezno raširite tako da prekrije voće.
  • 5. Ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta ili dok se biskvit ne ispeče i u sredini (odnosno kada drveni štapić gurnut u sredinu izađe čist).
  • 6. Pustite da odstoji dvije minute, a zatim na vrh tave stavite tanjur, čvrsto ga stisnite i oprezno preokrenite tavu.
  • 7. Podignite tavu i vidjet ćete kolač – bit će izokrenut na tanjuru, s malinama na vrhu. Poslužite na sobnoj temperaturi, po želji možete dodati i šlag.

Povezani recepti

Vidi sve