Opis
1. Ugrijte pećnicu na 170 °C.
2. Otopite maslac u tavi na srednje jakoj temperaturi. Miješajući dodajte šećer i kuhajte jednu minutu. Uklonite s izvora topline i u tavu posložite maline tako da prekrivaju dno u jednom sloju. Ostavite tako dok pripremate biskvit.
3. U velikoj zdjeli tucite maslac dok ne bude mekan, dodajte šećer i mutite dok ne bude svijetlo i pahuljasto. Umiješajte jedno po jedno jaje, a zatim i brašno. Umjesto toga možete i sve sastojke staviti u kuhinjski robot i miksati dok se ne sjedine.
4. Smjesu za biskvit prebacite preko malina u nekoliko hrpica te je zatim oprezno raširite tako da prekrije voće.
5. Ubacite u pećnicu i pecite 45 minuta ili dok se biskvit ne ispeče i u sredini (odnosno kada drveni štapić gurnut u sredinu izađe čist).
6. Pustite da odstoji dvije minute, a zatim na vrh tave stavite tanjur, čvrsto ga stisnite i oprezno preokrenite tavu.
7. Podignite tavu i vidjet ćete kolač – bit će izokrenut na tanjuru, s malinama na vrhu. Poslužite na sobnoj temperaturi, po želji možete dodati i šlag.
Sastojci
Sastojci
- 50 g maslaca
- 125 g šećera
- 250 g svježih ili zamrznutih malina
Za biskvit
- 150 g maslaca
- omekšalog
- 150 g šećera
- 3 jaja
- 200 g brašna s dodanim praškom za pecivo
- prosijanog
- tava prikladna za korištenje u pećnici
- promjera 25 cm (na vrhu tave)