Istarske kobasice u vinu sa zapečenim krumpirom i salatom od kiselog kupusa

David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 1 kg istarskih kobasica
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 400 g rezanog kiselog kupusa
  • sol i papar
  • crvena papričica (duga)
  • sjemenke kumina
  • maslinovo ulje

Priprema

  • 1. Krumpir ogulimo i operemo te osušimo krpom. Posložimo krumpir uzdužno između 2 kuhače te ga zarežemo do ¾. Posložimo krumpir na zagrijani i nauljeni lim za pečenje. Rastopimo i posolimo maslac te kistom premažemo krumpire maslacem. Stavimo krumpir u zagrijanu pećnicu na 220ºC 45min -1h.
  • 2. Istarske kobasice narežemo na komade 4-6cm te ih zapečemo 4-5 min. na maslinovom ulju. Dodajemo vino i poklopimo te nastavimo s kuhanjem cca.15min.
  • 3. Kiseli kupus isperemo i ocijedimo. Začinimo kupus s  svježe mljevenim paprom, sjemenkama kumina i maslinovim uljem.
  • 4. Serviramo kobasice i prekrasni rebrasti zapečeni krumpir prelijevajući krumpir s umakom od vina.
  • 4. U zasebnu zdjelu serviramo kupus koji smo dekorirali s na kolutiće sjeckanom papričicom.

Povezani recepti

Vidi sve