Istarske kobasice u vinu sa zapečenim krumpirom i salatom od kiselog kupusa
Recept iz: David Skoko
Priprema
Krumpir ogulimo i operemo te osušimo krpom. Posložimo krumpir uzdužno između 2 kuhače te ga zarežemo do ¾. Posložimo krumpir na zagrijani i nauljeni lim za pečenje. Rastopimo i posolimo maslac te kistom premažemo krumpire maslacem. Stavimo krumpir u zagrijanu pećnicu na 220ºC 45min -1h.
Istarske kobasice narežemo na komade 4-6cm te ih zapečemo 4-5 min. na maslinovom ulju. Dodajemo vino i poklopimo te nastavimo s kuhanjem cca.15min.
Kiseli kupus isperemo i ocijedimo. Začinimo kupus s svježe mljevenim paprom, sjemenkama kumina i maslinovim uljem.
Serviranje
Serviramo kobasice i prekrasni rebrasti zapečeni krumpir prelijevajući krumpir s umakom od vina.
U zasebnu zdjelu serviramo kupus koji smo dekorirali s na kolutiće sjeckanom papričicom.
Sastojci
- Namirnice
- 1 kg istarskih kobasica
- 200 ml bijelog vina
- 1 kg krumpira
- 100 g maslaca
- 400 g rezanog kiselog kupusa
- sol i papar
- crvena papričica (duga)
- sjemenke kumina
- maslinovo ulje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti David Skoko
Bruskete s tapenadom (namazom od maslina, kapera i inćuna)
Recepti David Skoko
Svinjski lungić u aromatičnom bilju s pireom od buče (bundeve/tikve)
Recepti David Skoko
Skuta s karameliziranim smokvama
Recepti David Skoko
Buzara
Recepti David Skoko
Pljukanci s pašticadom od tune
Recepti David Skoko
Okruglice od suhog voća
Recepti David Skoko
Bakalar na bilo s posuticama
Recepti David Skoko
Bakalar s krumpirom
Recepti David Skoko
Kroštule
Recepti David Skoko
Pomidori (rajčice) punjene skutom, kaperima i slanim inćunima