Istarske kobasice u vinu sa zapečenim krumpirom i salatom od kiselog kupusa

 

Priprema

Krumpir ogulimo i operemo te osušimo krpom. Posložimo krumpir uzdužno između 2 kuhače te ga zarežemo do ¾. Posložimo krumpir na zagrijani i nauljeni lim za pečenje. Rastopimo i posolimo maslac te kistom premažemo krumpire maslacem. Stavimo krumpir u zagrijanu pećnicu na 220ºC 45min -1h.

Istarske kobasice narežemo na komade 4-6cm te ih zapečemo 4-5 min. na maslinovom ulju. Dodajemo vino i poklopimo te nastavimo s kuhanjem cca.15min.

Kiseli kupus isperemo i ocijedimo. Začinimo kupus s  svježe mljevenim paprom, sjemenkama kumina i maslinovim uljem.

Serviranje

Serviramo kobasice i prekrasni rebrasti zapečeni krumpir prelijevajući krumpir s umakom od vina.

U zasebnu zdjelu serviramo kupus koji smo dekorirali s na kolutiće sjeckanom papričicom.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 1 kg istarskih kobasica
  • 200 ml bijelog vina
  • 1 kg krumpira
  • 100 g maslaca
  • 400 g rezanog kiselog kupusa
  • sol i papar
  • crvena papričica (duga)
  • sjemenke kumina
  • maslinovo ulje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve