Inćuni s rajčicom u papiru

Inćuni s rajčicom u papiru

Opis

Priprema:

 

Inćune očistite od kosti, repa i glave i otvorite u obliku fileta. Dva komada inćuna u obliku fileta zalijepite jedan za drugi tako da im dio s kožom ostane s vanjske strane i tako dobijete deset komada ptičica od inćuna. Ostavite u hladnjaku do upotrebe.

Wok-tavu stavite na štednjak, dodajte malo maslinova ulja i pustite da se grije na slaboj vatri.

Komad crvenog luka ogulite i razrežite po sredini, tanko narežite u obliku polumjeseca, ubacite u tavu i pustite da omekša.

Listove kelja naslažite jedan na drugi, smotajte u roladu i sitno nasjeckajte.

Luk koji se pirja u tavi pospite s malo papra i dodajte češnjak koji ste ogulili i sitno nasjeckali. Dodajte i kelj i ostavite da se polako kuha.

Rastopite tri jušne žlice maslaca i stavite ga u posudu.

Rastvorite dva sloja tijesta za baklavu na ravnoj podlozi. S pomoću kista namažite ih rastopljenim maslacem.

Uklonite stabljike kopra i nasjeckajte ga. Mali dio odvojite za kraj, a ostatak rasporedite po tijestu namazanom maslacem.

Na tijesto stavite još jedan sloj tijesta za baklavu i taj sloj također nauljite maslacem.

Kad luk omekša, u wok-tavu dodajte listiće ružmarina, nacijedite sok ½ limuna, dobro promiješajte i ugasite vatru.

Komad rajčice, crveni luk i ½ limuna narežite na tanke kriške.

Pripremljenu smjesu uzmite i lagano rasporedite po sredini tijesta.

Po vrhu poredajte pet ptičica od inćuna.

Na inćune stavite po dvije kriške luka i rajčice. Po vrhu ponovno poredajte pet komada inćuna i lagano popaprite.

Kad poredate još po dvije kriške luka i rajčica, na sam vrh stavite dvije kriške limuna i kopar koji ste odvojili. Kistom namažite malo rastopljenog maslaca.

Tijesto za baklavu primite za rubove i zatvorite ga poput svežnja.

Dva komada vlasca stavite u vruću vodu i malo pričekajte da omekšaju. Omekšali vlasac međusobno svežite poput konca.

Svežanj omotajte i zavežite vlascem.

U posudu za pečenje stavite masni papir, na njega oprezno stavite pripremljeni svežanj i pecite ga u pećnici prethodno zagrijanoj na 200 stupnjeva 10-15 minuta, dok se tijesto lagano ne zapeče i dobije boju.

Gotove inćune izvadite iz pećnice, oprezno stavite na tanjur za posluživanje i poslužite uz malu krišku limuna. 

Sastojci

Sastojcı

  • 20 komada inćuna
  • 2 crvena luka
  • maslinovo ulje
  • 6 listova kelja
  • papar
  • 2 češnja češnjaka
  • 3 komada listova za baklavu
  • 3 jušne žlice maslaca
  • 6 grančica kopra
  • 3 listića ružmarina
  • limun
  • maslac
  • rajčica
  • 2 komada vlasca

Povezani recepti