Zagrijte pećnicu na 200 C, napunite veliki lonac vodom za kuhanje prokulica, krumpira i tjestenine.

Kada voda prokuha, velikodušno zasolite, stavite u nju pripremljene prokulice, kockice krumpira i tjesteninu i pustite da voda ponovo zakuha, zatim kuhajte -10 minuta, ili dok krumpir ne postane mekan, a tjestenina al dente. Prije cijeđenja, odvojite dvije čaše vode u kojoj se sve kuhalo i ostavite sa strane.

Prebacite ocijeđenu tjesteninu, prokulice i krumpir u lim za pečenje (ili zdjelu za lazanje) i dodajte ricottu i kockice Gruyere sira s čašom kuhane vode, sve zajedno izmiješajte. Dodajte još vode ako se tjestenina čini suha.

Zagrijte maslac i ulje češnjaka u maloj tavi i kada se sve otopi i počne pržiti, dodajte kadulju i pržite 30 sekundi prije nego to prelijete preko tjestenine. Pospite parmezanom i pecite 20 minuta u pećnici, za to vrijeme površina će postati lagano zlatna. Ovo najviše volim kada odstoji 15 minuta prije posluživanja.

Sastojci

  • 750 g prokulica, očišćenih i prepolovljenih
  • 250 g krumpira, oguljen i narezan na 2-3 cm kockice
  • 500 g integralni tortiglioni ili penne
  • sol
  • 100 g ricotta sira
  • 250 g Gruyère sira, kockice
  • 50 g maslaca, mekanog
  • 15 ml ulja od češnjaka
  • 4 lista kadulje, sjeckan
  • 50 g parmezana (ili sličnog vegetarijanskog tvrdog sira), ribani

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve