Integralna tjestenina s prokulicama, sirom i krumpirima
Recept iz: Nigella Lawson
Zagrijte pećnicu na 200 C, napunite veliki lonac vodom za kuhanje prokulica, krumpira i tjestenine.
Kada voda prokuha, velikodušno zasolite, stavite u nju pripremljene prokulice, kockice krumpira i tjesteninu i pustite da voda ponovo zakuha, zatim kuhajte -10 minuta, ili dok krumpir ne postane mekan, a tjestenina al dente. Prije cijeđenja, odvojite dvije čaše vode u kojoj se sve kuhalo i ostavite sa strane.
Prebacite ocijeđenu tjesteninu, prokulice i krumpir u lim za pečenje (ili zdjelu za lazanje) i dodajte ricottu i kockice Gruyere sira s čašom kuhane vode, sve zajedno izmiješajte. Dodajte još vode ako se tjestenina čini suha.
Zagrijte maslac i ulje češnjaka u maloj tavi i kada se sve otopi i počne pržiti, dodajte kadulju i pržite 30 sekundi prije nego to prelijete preko tjestenine. Pospite parmezanom i pecite 20 minuta u pećnici, za to vrijeme površina će postati lagano zlatna. Ovo najviše volim kada odstoji 15 minuta prije posluživanja.
Sastojci
- 750 g prokulica, očišćenih i prepolovljenih
- 250 g krumpira, oguljen i narezan na 2-3 cm kockice
- 500 g integralni tortiglioni ili penne
- sol
- 100 g ricotta sira
- 250 g Gruyère sira, kockice
- 50 g maslaca, mekanog
- 15 ml ulja od češnjaka
- 4 lista kadulje, sjeckan
- 50 g parmezana (ili sličnog vegetarijanskog tvrdog sira), ribani
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Nigella Lawson
Pile s limunom i orzo tjesteninom
Recepti Nigella Lawson
Staromodna sendvič štruca
Recepti Nigella Lawson
Odrezak s eliksirom od inćuna
Recepti Nigella Lawson
Tjestenina s toskanskim keljom i 'Ndujom
Recepti Nigella Lawson
Riblji štapići s bhortom
Recepti Nigella Lawson
Čokoladna torta s maslacem od kikirikija
Recepti Nigella Lawson
Talijansko pečeno pile s paprikom i maslinama
Recepti Nigella Lawson
Čokoladni kolač s maslinovim uljem
Recepti Nigella Lawson
JanjećI kotleti s mentom, čilijem i zlatnim krumpirima
Recepti Nigella Lawson
Tiramisini