Indijske palačinke gospođe Amarasakara

Sastojci

  • 1 kokos, da se dobije 200 ml kokosovog vrhnja i 400 ml kokosovog mlijeka, uz sačuvanu kokosovu vodu  
  • 1 x 2cm debeo kruh od kiselog tijesta, nalomljen  
  • 500g rižinog brašna  
  • ¼ čajne žličice sode bikarbone  
  • 1 čajna žličica šećera
  • sol
  • 200ml vruće vode  

Priprema

  • Da se napravi kokosovo mlijeko potrebo je razbiti kokos i sačuvati kokosovu vodu.
  • Naribati kokos i staviti meso u multipraktik sa 200ml vruće vode i izmiksati dok se ne sjedini i meso bude mekano.
  • Prekriti sito krpom i staviti iznad posude. Uliti kokos, zatim pokupiti krpu i istisnuti svu tekućinu iz mesa. Potrebno je 400 ml kokosovog mlijeka. Prvi put kad se istisne kokos, dobije se prvi ekstrakt kokosa, poznata kao kokosovo vrhnje. Sačuvati 200 ml ovoga za kasnije.
  • Ponoviti proceduru kako biste dobili drugi ekstrakt kokosa, poznat kao kokosovo mlijeko. Trebat će vam 400 ml.
  • Pomiješati kruh, kokosovu vodu i drugi ekstrakt kokosovog mlijeka, sodu bikarbonu i umutiti rižino brašno dok se ne dobije gusta smjesa.
  • Ostaviti sa strane da odmori 6 sati dok se smjesa ne udvostruči.
  • Kada se smjesa odmorila, zagrijati unutrašnjost okruglog pekača za palačinke, namazati ga uljem i staviti na jaku vatru.
  • Dok se tava zagrijava, dodati prvo iscijeđeno kokosovo mlijeko i umutiti da se napravi gusta smjesa za palačinke. Začiniti solju.
  • Kada se tava zagrije, staviti kutljaču smjese za palačinke. Prekriti cijelu površinu tave.
  • Prekriti tavu poklopcem i peći 2 do 3 minute dok se sredina ne stvrdne, a krajevi ne postanu zlatni i hrskavi.
  • Izvaditi palačinku i poslužiti je vruću.

Povezani recepti

Vidi sve