Opis

Za mesne okruglice, 5 minuta natopiti kruh u otprilike pola (135 ml) kokosovog mlijeka. Za to vrijeme, staviti mljeveno janječe meso, peteljke korijandera, jaja, nekoliko žličica curry praha, pola đumbira i pola češnjaka u zdjelu. Dodati natopljeni kruh, začiniti sa soli i rukama sve zajedno izmiješati. Koristeći žlicu za sladoled formirati okruglice i stavljati na pladanj. Ako možete, ostavite mesne okruglice sat vremena na hlađenje da se stisnu.

Zagrijati 20 ml ulja u ekspres loncu ili u velikoj neprianjajućoj tavi, na srednje jakoj vatri. Dodajte okruglice i pecite 6-7 minuta, pažljivo okrećući, sve dok cijele ne poprime smeđu boju. Maknuti.

Dodati ostatak biljnog ulja, sjemenke gorušice i sjemenke kumina, pržiti 10 sekundi dok ne puste svoj miris, zatim dodati luk i pirjati 2-3 minute dok ne omekša. Dodati preostali curry prah, đumbir i češnjak, te kuhati dodatnu minutu dok ne puste miris. Dodati rajčice i preostalo kokosovo mlijeko i začine. Vratiti mesne okruglice i zatvoriti ekspres lonac, kuhati 15 minuta ili pustiti da lagano krčka u tavi 35-40 minuta.

Servirati okruglice s listovima korijandera i sa strane poslužiti roti ili naan kruh.

Sastojci

  • 30 ml biljnog ulja
  • 125g starog, bijelog kruha bez korice, traganog na sitne mrvice
  • 2 x konzerve po 270ml kokosovog mlijeka
  • 500g janječeg mljevenog mesa
  • 1 busen korijandera, trgani listovi i peteljke sitno sjeckane
  • 1 jaje, lagano tučeno
  • 22.5 g blagog curry praha (kao madras)
  • 28.3 g sitno ribanog đumbira
  • 3 režnja češnjaka, sjeckanih
  • 5.69 g sjemenki gorušice
  • 5.69 g sjemenki kumina
  • 1 smeđi luk, sitno sjeckan
  • 400g konzerve sjeckane rajčice
  • Prstohvat soli
  • Roti ili naan kruh za posluživanje

Povezani recepti