Indijska dosa
Recept iz: Jamie Oliver
Iskusite Jamie Oliverovu interpretaciju Indijske "street-food" hrane! Ovaj recept za Indijsku dosu osim što je brz i lagan, oduševiti će vas okusom i odvesti na kulinarsko putovanje.
Sastojci
- Za dosu
- 1 šalica brašna od slanutka
- 1 šalica sode bikarbone
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- voda
- Za nadjev
- 2 slatka krumpira
- 2 krumpira
- 1 žlica ulja
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- 1 žlica kurkume
- 2 crvene ljute paprike
- 1 cm svježeg đumbira
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica svježeg
- Za prilog
- kiselo mlijeko s korijandrom ili umak od rajčice
Priprema
- Način pripreme:
- 1. U posudi izmiješajte brašno, sodu i sjemenke gorušice. Dodajte vodu da nastane rijetka kaša. (Po originalnom receptu smjesa se ostavi da fermentira dva dana.)
- 2. Cijele krumpire ispecite na roštilju ili u pećnici. Raspolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.
- 3. U tavu stavite žlicu ulja i na njemu pržite 1-2 minute sjemenke gorušice, kurkumu, usitnjene paprike i narezani đumbir. Začine dodajte krumpirima. Dodajte i sitno narezani mladi luk i korijandar. Promiješajte.
- 4. Ispržite tanke palačinke od tijesta. Čim ispari vlaga iz palačinke, stavite nadjev po dužini i zatim ih savijte.
- 5. Poslužite dosu uz kakav kiseli ili ljuti prilog. Polijte sokom limete i maslinovim uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luca Ciano
Hrskavi cvjetići tikvice
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama