Indijska dosa
Recept iz: Jamie Oliver
Iskusite Jamie Oliverovu interpretaciju Indijske "street-food" hrane! Ovaj recept za Indijsku dosu osim što je brz i lagan, oduševiti će vas okusom i odvesti na kulinarsko putovanje.
Sastojci
- Za dosu
- 1 šalica brašna od slanutka
- 1 šalica sode bikarbone
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- voda
- Za nadjev
- 2 slatka krumpira
- 2 krumpira
- 1 žlica ulja
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- 1 žlica kurkume
- 2 crvene ljute paprike
- 1 cm svježeg đumbira
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica svježeg
- Za prilog
- kiselo mlijeko s korijandrom ili umak od rajčice
Priprema
- Način pripreme:
- 1. U posudi izmiješajte brašno, sodu i sjemenke gorušice. Dodajte vodu da nastane rijetka kaša. (Po originalnom receptu smjesa se ostavi da fermentira dva dana.)
- 2. Cijele krumpire ispecite na roštilju ili u pećnici. Raspolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.
- 3. U tavu stavite žlicu ulja i na njemu pržite 1-2 minute sjemenke gorušice, kurkumu, usitnjene paprike i narezani đumbir. Začine dodajte krumpirima. Dodajte i sitno narezani mladi luk i korijandar. Promiješajte.
- 4. Ispržite tanke palačinke od tijesta. Čim ispari vlaga iz palačinke, stavite nadjev po dužini i zatim ih savijte.
- 5. Poslužite dosu uz kakav kiseli ili ljuti prilog. Polijte sokom limete i maslinovim uljem.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od krastavaca na grilu
Recepti Tom Kerridge
Salata od tikvica na roštilju
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir