Opis
Način pripreme:
1. U posudi izmiješajte brašno, sodu i sjemenke gorušice. Dodajte vodu da nastane rijetka kaša. (Po originalnom receptu smjesa se ostavi da fermentira dva dana.)
2. Cijele krumpire ispecite na roštilju ili u pećnici. Raspolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.
3. U tavu stavite žlicu ulja i na njemu pržite 1-2 minute sjemenke gorušice, kurkumu, usitnjene paprike i narezani đumbir. Začine dodajte krumpirima. Dodajte i sitno narezani mladi luk i korijandar. Promiješajte.
4. Ispržite tanke palačinke od tijesta. Čim ispari vlaga iz palačinke, stavite nadjev po dužini i zatim ih savijte.
5. Poslužite dosu uz kakav kiseli ili ljuti prilog. Polijte sokom limete i maslinovim uljem.
Sastojci
Za dosu
- 1 šalica brašna od slanutka
- 1 šalica sode bikarbone
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- voda
Za nadjev
- 2 slatka krumpira
- 2 krumpira
- 1 žlica ulja
- 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
- 1 žlica kurkume
- 2 crvene ljute paprike
- 1 cm svježeg đumbira
- 1 vezica mladog luka
- 1 vezica svježeg
Za prilog
- kiselo mlijeko s korijandrom ili umak od rajčice