Indijska dosa

Indijska dosa

Opis

Način pripreme:

1. U posudi izmiješajte brašno, sodu i sjemenke gorušice. Dodajte vodu da nastane rijetka kaša. (Po originalnom receptu smjesa se ostavi da fermentira dva dana.)

2. Cijele krumpire ispecite na roštilju ili u pećnici. Raspolovite ih i izvadite unutrašnjost. Izgnječite.

3. U tavu stavite žlicu ulja i na njemu pržite 1-2 minute sjemenke gorušice, kurkumu, usitnjene paprike i narezani đumbir. Začine dodajte krumpirima. Dodajte i sitno narezani mladi luk i korijandar. Promiješajte.

4. Ispržite tanke palačinke od tijesta. Čim ispari vlaga iz palačinke, stavite nadjev po dužini i zatim ih savijte.

5. Poslužite dosu uz kakav kiseli ili ljuti prilog. Polijte sokom limete i maslinovim uljem.

Sastojci

Za dosu

  • 1 šalica brašna od slanutka
  • 1 šalica sode bikarbone
  • 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
  • voda

Za nadjev

  • 2 slatka krumpira
  • 2 krumpira
  • 1 žlica ulja
  • 2 žlice sjemenki smeđe ili bijele gorušice
  • 1 žlica kurkume
  • 2 crvene ljute paprike
  • 1 cm svježeg đumbira
  • 1 vezica mladog luka
  • 1 vezica svježeg

Za prilog

  • kiselo mlijeko s korijandrom ili umak od rajčice

Povezani recepti