Iglice na savor
Recept iz: David Skoko
Priprema
Očistiti i narezati ljubičasti luk te ga staviti da se dinsta u široku tavu. Dodati šećer, grožđice i lovor te podliti octom. Ostaviti da krčka na tihoj vatri 15-20 min. povremeno miješajući.
Iglice očistiti i filetirati, odnosno otvoriti „kao knjigu“. Dobro posušiti iglice te ih blago posoliti, zamotati u rolice i učvrstiti čačkalicom, pobrašniti i kratko ispržiti. Izvaditi na kuhinjski papir da upije masnoću. Na dno posude poslažemo kolutove luka.
Pržene iglice posložiti u staklenu posudu te preliti marinadom od luka, grožđica i octa te ostaviti da se ohlade u frižideru.
Ovako spremljenu marinadu možemo danima čuvati.
Iglice izvaditi iz marinade i posložiti na tanjur s malo ljubičastog luka.
Sastojci
- Namirnice
- 1 kg ljubičastog luka
- 0.5 l domaćeg vinskog octa
- 150 g suhih grožđica
- 50 g šećera
- 1 kg svježih iglica
- 1 kg oštrog brašna
- 1 l ulja za prženje
- sol
- 4 komada lista lovora
- čačkalice
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Mary Berry
15-minutna tjestenina
Recepti Mary Berry
Gljive s češnjakom i dimljenom šunkom na tostiranom briocheu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Kiseli kupus
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Lora i Stoyan
Popečci od skute s umakom od rajčice
Recepti Lora i Stoyan
Pite od mljevenog mesa i povrća
Recepti Lora i Stoyan
Trokut pite s nadjevom od gljiva i sira