Priprema

Očistiti i narezati ljubičasti luk te ga staviti da se dinsta u široku tavu. Dodati šećer, grožđice i lovor te podliti octom. Ostaviti da krčka na tihoj vatri 15-20 min. povremeno miješajući.

Iglice očistiti i filetirati, odnosno otvoriti „kao knjigu“. Dobro posušiti iglice te ih blago posoliti,  zamotati u rolice i učvrstiti čačkalicom, pobrašniti i kratko ispržiti. Izvaditi na kuhinjski papir da upije masnoću. Na dno posude poslažemo kolutove luka.

Pržene iglice posložiti u staklenu posudu te preliti marinadom od luka, grožđica i octa te ostaviti da se ohlade u frižideru.

Ovako spremljenu marinadu možemo danima čuvati.

Iglice izvaditi iz marinade i posložiti na tanjur s malo ljubičastog luka.

 

Sastojci

  • Namirnice
  • 1 kg ljubičastog luka
  • 0.5 l domaćeg vinskog octa
  • 150 g suhih grožđica
  • 50 g šećera
  • 1 kg svježih iglica
  • 1 kg oštrog brašna
  • 1 l ulja za prženje
  • sol
  • 4 komada lista lovora
  • čačkalice

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve