David Skoko rođen je 10. siječnja 1976. u Puli kao srednje dijete i jedini sin u obitelji Skoko, obitelji koja se ribarstvom bavi već 4 generacije. Osnovnu školu završio je u Puli, a srednju poljoprivrednu školu u Poreču. Nakon vojske bavio se ribarstvom sa svojim ocem. Priča o „Batelini“ počela je 2000. kada su otvorili skromnu obiteljsku tavernu u kojoj su majka Alda, otac Danilo i David namjeravali prodavati ribu koju su sami ulovili i pripremili na način na koji je sami pripremaju kod kuće. David Skoko se od 2010. redovito pojavljuje na televiziji kao stručni kuhar, sudjeluje u brojnim projektima kao stručni savjetnik i kao novinar u gastro magazinima. Kao gost/chef pojavio se u emisiji „Masterchef“ na Novoj TV, 2014. je bio chef/voditelj u RTL-ovoj emisiji "Jezikova juha", a od 2015. do 2016. sudjelovao je u HRT-ovoj emisiji „Kruške i jabuke“.

Sastojci

  • 1 kg ljubičastog luka
  • 0.5 l domaćeg vinskog octa
  • 150 g suhih grožđica
  • 50 g šećera
  • 1 kg svježih iglica
  • 1 kg oštrog brašna
  • 1 l ulja za prženje
  • sol
  • 4 komada lista lovora
  • čačkalice

Priprema

  • 1. Očistiti i narezati ljubičasti luk te ga staviti da se dinsta u široku tavu. Dodati šećer, grožđice i lovor te podliti octom. Ostaviti da krčka na tihoj vatri 15-20 min. povremeno miješajući.
  • 2. Iglice očistiti i filetirati, odnosno otvoriti „kao knjigu“. Dobro posušiti iglice te ih blago posoliti,  zamotati u rolice i učvrstiti čačkalicom, pobrašniti i kratko ispržiti. Izvaditi na kuhinjski papir da upije masnoću. Na dno posude poslažemo kolutove luka.
  • 3. Pržene iglice posložiti u staklenu posudu te preliti marinadom od luka, grožđica i octa te ostaviti da se ohlade u frižideru.
  • 4. Ovako spremljenu marinadu možemo danima čuvati.
  • 5. Iglice izvaditi iz marinade i posložiti na tanjur s malo ljubičastog luka.

Povezani recepti

Vidi sve