Opis
Postupak (tijesto):
1. Uzmite 200 g brašna, 2 jaja i prstohvat soli. Pomiješajte kuhačom, a onda mijesite tijesto čistim rukama. Zamotajte u prozirnu foliju i pustite da odstoji pola sata.
2. Pobrašnite radnu površinu i izvaljajte tijesto. Uzmite aparat za tjesteninu i provucite tijesto nekoliko puta tako da dobijete tanke kore.
3. Oblikujte punjenje u malene kuglice. Premažite vodom rub tijesta kako bi ga zalijepili. Prebacite tijesto preko i stisnite. Pokušajte istisnuti što više zraka. Izrežite okruglice i oblikujte ih u njihov tipični oblik, tako da na vrhu imaju rupu u koju će ući umak.
4. Kuhajte okruglice u posoljenoj kipućoj vodi.
Postupak (okruglice):
1. Skuhajte oguljene i narezane krumpire.
2. Nasjeckajte ljutiku i vlasac natanko.
3. Pecite čvarke u tavi te dodajte ljutiku, vlasac i nasjeckani mažuran.
4. Stavite kuhani krumpir u posudu i prekrijte ga čvarcima i začinskim biljem. Začiniti solju i paprom po želji.
Sastojci
Sastojci za tijesto
- 200 g brašna
- 2 jaja
- prstohvat soli
Sastojci za nadjev za okruglice
- ljutika
- krumpir
- svježi mažuran
- vlasac
- domaći čvarci