Idealni pečeni krumpiri

Način pripreme:

1. Odaberite vrstu krupnijih krumpira. Ogulite ih, razrežite na polovice i dobro operite. Možete ih malo ostaviti u hladnoj vodi da puste škrob.

2. U loncu skuhajte krumpire u slanoj vodi 10 minuta.  Dobro ih procijedite.

3. Namastite lim maslinovim uljem, maslacem ili mašću. Dodajte krumpire tako da pokriju dno lima. Pospite ih morskom solju i svježe mljevenim paprom i pecite u prethodno ugrijanoj pećnici 30 minuta na 190 stupnjeva.

4. Kada ste izvadili krumpire, pritisnite ih uz dno rešetkastom žlicom za pire da se raspadnu.

5. Za krumpire s maslinovim uljem pripremite preljev u posudici s nakidanim ružmarinom, neoguljenim češnjima češnjaka, maslinovim uljem i 1-2 žlice octa. Promiješajte i izlijte po krumpirima.

6. Za krumpire s maslacem u posudu nakidajte listove kadulje, dodajte neoguljene češnjeve češnjaka i krupno naribajte koru mandarine. Dodajte malo octa i promiješajte. Preljev izlijte po krumpirima.

7. Za krumpire s guščjom masti preljev je od nakidane majčine dušice, češnjaka i lovorova lista, preliven octom. Preljev izlijte po krumpirima.

8. Krumpire pecite još 25-30 minuta.

Sastojci

  • Sastojci1.5 kg krumpira morska sol i svježe mljeveni crni papar 1 glavica češnjaka maslinovo ulje crveni vinski ocatVerzija 1:50 ml maslinova ulja 1 vezica svježeg ružmarinaVarijanta 2:50 g maslaca 1 mandarina naribana koraVarijanta 3:2 žlice guščje masti 1 vezica svježe majčine dušice 2 svježa lovorova lista

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve