Huevos rancheros
Recept iz: Rachel Allen
Rachel Allen je irska TV kuharica, autorica, novinarka i majka koja je odrasla u Dublinu, ali je s 18 godina otišla u svjetski poznatu školu Ballymaloe Cookery School kako bi se školovala. Danas predaje na istoj školi i poznata je diljem svijeta po svojim televizijskim emisijama. Rachel je autorica četiri najprodavanije kuharice, a njezin stil kuhanja se bazira na praktičnosti - jednostavnim, ali ukusnim jelima koja su idealna za obitelj i prijatelje.
Sastojci
- 25 g maslaca
- 2 crvena luka, oguljena i sitno nasjeckana
- 1 crvena paprika, otkoštena i narezana na kockice od 1 cm
- 2 češnja češnjaka, oguljenih i sitno nasjeckanih
- dobar prstohvat kajenskog papra
- 2 žličice mljevenog kumina
- sol i svježe mljeveni crni papar
- 400 g nasjeckanih rajčica iz konzerve
- dobar prstohvat šećera
- 4 jaja
- 25 g sira Cheddar
Priprema
- Otopite maslac u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Kad se zapjeni, dodajte luk, crvenu papriku, češnjak, kajenski papar i kumin, te začinite solju i paprom.
- Dinstajte uz povremeno miješanje osam do 10 minuta ili dok luk i paprika ne omekšaju i blago posmeđe.
- Umiješajte rajčicu i šećer i kuhajte pet minuta dok se tekućina ne reducira.
- Žlicom napravite četiri udubljenja u smjesi, a zatim razbijte jaje u svako udubljenje.
- Začinite solju i paprom, pokrijte poklopcem i kuhajte 3 – 4 minute, dok se jaja ne stisnu. Naribajte sir na vrh, vratite poklopac na par sekundi, a zatim poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Lora i Stoyan
Predjelo s patlidžanima i krem sirom
Recepti Lora i Stoyan
Popečci s rajčicom
Recepti Lora i Stoyan
Predjelo od tikvica na gril tavi i sira
Recepti Michel Albert Roux
Punjeni cvjetovi tikvica
Recepti Michel Albert Roux
Tart tatin s povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Ratatouille - Mediteransko povrtno varivo
Recepti Michel Albert Roux
Šparoge s rajčicom i artičokama
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Adam Liaw
Bijela rotkva na pari sa sušenim Jakobovim kapicama
Recepti Tom Kerridge
Cezar salata od proljetnog kelja na grilu