Hueški ražnjići od limunske trave (nem lui hue)

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa. 

Sastojci

  • 100 g mljevene govedine
  • 200 g mljevene svinjetine
  • 20 g svinjske masti, mljevene
  • 20 g kuhane i usitnjene svinjske kožice (iz trgovine azijskom hranom)
  • 1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
  • 1 žličica mljevenog crnog papra
  • 1 žlica ribljeg umaka
  • 1/2 žlice šećera
  • 12 stabljika limunske trave, podrezanih
  • 2 žlice biljnog ulja
  • 60 ml umaka od čilija
  • 3 žlice umaka hoisin
  • 6 toplih mini-bageta
  • Vrijeme mariniranja: 1 sat

Priprema

  • 1. U zdjeli sjedinite govedinu, mljevenu svinjetinu, svinjsku mast, svinjsku kožu, češnjak, ljutiku, papar, riblji umak i šećer.
  • 2. Miješajte ih 5 minuta da dobro sjedinite sve sastojke.
  • 3. Zdjelu pokrijte i na 1 sat premjestite u hladnjak da razvijete okuse.
  • 4. Smjesu vlažnim rukama podijelite na 12 dijelova pa svaki uvaljajte u oblik kobasice.
  • 5. Na štapiće od limunske trave nanižite goveđe kobasice pa ih premažite s malo ulja.
  • 6. Zagrijte roštilj ili roštilj-tavu i ražnjiće pecite 6 minuta. Svakih ih nekoliko minuta okrenite, dok ne budu pečeni.
  • 7. Meso skliznite s ražnjića od limunske trave pa po 2 komada rasporedite u baget. Na baget nanesite po pola žličice umaka od čilija i umaka hoisin.

Povezani recepti

Vidi sve