Hueški ražnjići od limunske trave (nem lui hue)
Recept iz: Luke Nguyen

Luke Nguyen je poznati vijetnamsko-australski chef rođen u tajlandsom kampu 1978. godine. Prvi restoran otvorio je u suradnji sa svojom sestrom Pauline Nguyen dok je imao samo 23 godine, a nakon toga počeli smo ga pratiti u raznim kulinarskim emisijama. 2013. godine postao je sudac i voditelj prve sezone MasterChefa Vietnam, a napisao je i nekoliko bestselera - Secrets of the Red Lantern i The Songs of Sapa.
Sastojci
- 100 g mljevene govedine
- 200 g mljevene svinjetine
- 20 g svinjske masti, mljevene
- 20 g kuhane i usitnjene svinjske kožice (iz trgovine azijskom hranom)
- 1 žlica sitno nasjeckanog češnjaka
- 1 žličica mljevenog crnog papra
- 1 žlica ribljeg umaka
- 1/2 žlice šećera
- 12 stabljika limunske trave, podrezanih
- 2 žlice biljnog ulja
- 60 ml umaka od čilija
- 3 žlice umaka hoisin
- 6 toplih mini-bageta
- Vrijeme mariniranja: 1 sat
Priprema
- 1. U zdjeli sjedinite govedinu, mljevenu svinjetinu, svinjsku mast, svinjsku kožu, češnjak, ljutiku, papar, riblji umak i šećer.
- 2. Miješajte ih 5 minuta da dobro sjedinite sve sastojke.
- 3. Zdjelu pokrijte i na 1 sat premjestite u hladnjak da razvijete okuse.
- 4. Smjesu vlažnim rukama podijelite na 12 dijelova pa svaki uvaljajte u oblik kobasice.
- 5. Na štapiće od limunske trave nanižite goveđe kobasice pa ih premažite s malo ulja.
- 6. Zagrijte roštilj ili roštilj-tavu i ražnjiće pecite 6 minuta. Svakih ih nekoliko minuta okrenite, dok ne budu pečeni.
- 7. Meso skliznite s ražnjića od limunske trave pa po 2 komada rasporedite u baget. Na baget nanesite po pola žličice umaka od čilija i umaka hoisin.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od plodova mora, ukiseljenog bambusa i tamarinda (canh sai san mang chua)
Recepti Luke Nguyen
Pipi školjke u woku s čilijem i azijskim bosiljkom (nhieu xao rau que)
Recepti Luke Nguyen
Crno sapsko pile u galangalu na žaru (ga den nuong rieng)
Recepti Luke Nguyen
Piletina pečena u đumbiru (ga ban kho gung)
Recepti Luke Nguyen
Salata od zelenih smokava i tofua (goi va tron dau hu)
Recepti Luke Nguyen
Halong dagnje kuhane u kokosovom mlijeku s aromom limunske trave (con con nau xa cot dua)
Recepti Luke Nguyen
Ninbinški puževi u limunskoj travi i čiliju (oc luoc xa)
Recepti Luke Nguyen
Vrući lonac od lososa naroda crveni dao (lao ca hoi dzao do)
Recepti Luke Nguyen
Dimljena patka sa zelenim čajem (vit hom khoi)
Recepti Luke Nguyen
Ražnjići od hmonške crne svinje na žaru sa sezamovom soli