Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 110 g brašna
  • 110 g smeđeg šećera
  • 90 g maslaca
  • 1 prstohvat soli
  • 120 g svježeg mlijeka
  • 120 g vode
  • 5 g soli
  • 10 g šećera
  • 120 g maslaca
  • 140 g brašna
  • 210 g jaja
  • 150 g krem sira
  • 100 g mascarponea
  • 50 g šećera u prahu
  • 30 g krem liker

Priprema

  • 1. Za hrskavu koru promiješajte mikserom brašno, šećer, maslac i sol dok ne dobijete homogenu smjesu. Razvaljajte tijesto u vrlo tanku koru između dva lista masnog papira te ga stavite u hladnjak. Tek kad se stisne, pomoću prstena ga narežite na krugove, nešto veće od profiterolima koje ćete oblikovati.  
  • 2. Za opareno tijesto izmiješajte jaja te ih procijedite. Umiješajte mlijeko, vodu, šećer, sol i maslac u duboku zdjelu te stavite na kuhalo dok ne zakipe. Postupno dodajte brašno koje stalno miješajte jer će ga tako tekućina preuzeti, a tijesto će se početi odvajati od stjenka posude. Prebacite ga u zdjelu za miksanje i počnite tući, postupno dodajući umućena jaja.  
  • 3. Zagrijte pećnicu na 180 stupnjeva (na vrući zrak). Prebacite gotovo pareno tijesto u vrećicu za oblikovanje i prskajte ga po listu masnog papira. Odozgo stavite po jedan krug tijesta s maslacem (treba biti hladan). Poslažite profiterole da se peku 20-25 minuta.  
  • 4. Za kremu pomiješajte krem sir i mascarpone sa šećerom u prahu i likerom. Prebacite kremu u vrećicu za oblikovanje. U dnu gotovih profiterola napravite malu rupu i kroz nju ih napunite kremom.

Povezani recepti

Vidi sve