Uzavreti lonac vode, dodati kriške od jednog komadića (3cm) đumbira, limunsku travu i anis. Smanjiti na tiho vrenje i dodati batke. Poširati 15 minuta. Izvaditi i ohladiti na žičanoj mrežici. Kad se ohladi dovoljno za rukovanje, iskopati kost uklanjajući sve masnoće s pilećih bataka; oguliti kost malim nožićem, odrezati zglob.

Staviti krušne mrvice u veću zdjelu za miješanje. U drugu staviti brašno i dodati sol. U treću zdjelu staviti jaja, s malo vode i istucite. Redom, uvaljajte pileće batake u brašno, pa u jaja te na koncu u krušne mrvice. Ponoviti postupak ako se želi dvostruki sloj pohanja.

U tavu debeloga dna srednje veličine uliti ulje i zagrijati ga na 180°C (ili uporabiti fritezu, ako se ima). Pržiti piletinu u turama nekih 4—5 minuta ili dok ne poprimi zlatnosmeđu boju. Dobro ocijediti na mrežici.

Za umak, naprskati ulja i dodati curry pastu. Kuhati na srednjoj vatri dok ne zamiriši. Dodati preostali đumbir, šećer i riblji umak, a zatim kokosovo mlijeko te dovesti do ključanja. Kad se dovoljno zgusne da oblaže kuhaču, skinuti s vatre i dodati sok limete. Servirati piletinu i uz nju umak za umakanje.

Sastojci

  • 8 pilećih bataka
  • 2 komada đumbira od 3 cm
  • 1 vlat limunske trave
  • 2 zvjezdasta anisa
  • 2 šalica finih krušnih mrvica
  • ½ šalica brašna
  • 2 jaja
  • 1½ litre temeljca od povrća
  • sol
  • Umak za umakanje
  • 2 žlice curry paste Penang
  • 1 žlice smeđeg ili kokosova šećera
  • 1½ žlica ribljeg umaka
  • 150 ml kokosova mlijeka
  • sok 1 limete

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve