Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 2 žlice maslinovog ulja
  • svežanj mladoga luka, narezan na 2 cm
  • 1 lukovica koromača, narezana na tanke kriške
  • 1 žličica sjemenki koromača
  • dobar prstohvat kineske mješavine 5 začina (Chinese five spice)
  • 2 tanka svinjska kotleta bez kostiju
  • 1 žličica bijeloga vinskog octa

Priprema

  • 1. Zagrijte pola ulja u tavi i pržite mladi luk i koromač 5–6 minuta na srednjoj vatri dok ne počnu mekšati i rumeniti. Dodajte začine i kuhajte još minutu, stalno miješajući. Izvadite iz tave i odložite.
  • 2. Začinite svinjske kotlete solju i paprom. Pojačajte vatru i pržite kotlete 2–3 minute na svakoj strani dok ne porumene i gotovo se skuhaju.
  • 3. Vratite mladi luk i koromač u tavu s malo vode i octa. Prokuhajte još minutu, a zatim poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve