Opis
Priprema:
Za mrvičasto tijesto, u mikseru istucite 100 g maslaca, 100 g smeđeg šećera, 100 g bademovog brašna, 100 g pšeničnog brašna, naribanu koricu limuna i 5 g cvijeta soli. Umotajte ga u prijanjajuću foliju i stavite u zamrzivač.
Za muffine, zagrijte posudu s 80 g poluobranog mlijeka, 50 g maslaca i naribane korice limuna.
U drugoj posudi mikserom promiješajte 115 g brašna, 160 g šećera i 7 g praška za pecivo. Dodajte 1 jaje i prethodnu smjesu s mlijekom.
Ulijte smjesu u košarice za muffine i na vrh pospite šumsko voće.
Pospite muffine mrvičastim tijestom. Stavite u pećnicu na 170° i pecite 12 minuta.
Ukrasite šećerom u prahu.
Sastojci
Za mrvičasto tijesto od badema
- 100 g maslaca bez soli, na sobnoj temperaturi
- 100 g svijetlog smeđeg šećera
- 100 g bademovog brašna
- 100 g brašna
- 1 korica limuna
- 5 g cvijeta soli
Za muffine od šumskog voća
- 115 g brašna
- 7 g praška za pecivo
- 160 g smeđeg šećera
- 80 g poluobranog mlijeka
- 50 g maslaca
- korica limuna
- 1 jaje veličine L
- 80 g mješavine šumskog voća
- 60 g svježeg šumskog voća (za ukras)
- šećer u prahu, količina po želji (za ukras)