Pavel Pavlov rođen je u Sofiji 21.12.1987. Odrastao je u Bankyji - lijepom gradu, poznatom po svojim prirodnim mineralnim izvorima. U srednjoj školi specijalizirao se za kuharstvo, a školovanje je nastavio na kulinarskoj akademiji u Sofiji. Tijekom svoje edukacije radio je u otmjenim restoranima poput Pirandella u Nizozemskoj te SolBara (1 Michelinova zvjezdica) u Kaliforniji. Od 2010. živi u Norveškoj, gdje nastavlja s usavršavanjem te pronalazi strast u slasticama. Pavlova inspiracija u kuhinji dolazi od novih kulinarskih tendencija i izazova s kojima se susreće na različitim tečajevima koje pohađa. Nema omiljeno jelo, no kaže kako nema do kuhinje uz koju je odrastao - bugarske. Prema njegovom mišljenju, uspjeh nekog jela praćen je pokušajima i pogreškama, koji su nužni ne bi li se došlo do savršene kombinacije.

Sastojci

  • 225 g šećera
  • 170 g maslaca
  • sjeckani bademi za posipanje
  • 300 g mliječne čokolade

Priprema

  • 1. Rastopite šećer i maslac te ih kuhajte miješajući sve dok ne dobijete svijetli karamel.
  • 2. Izlijte kuhani karamel na silikonski podmetač i zagladite ga što brže možete. Tako ćete dobiti koru debljine oko pola centimetra.
  • 3. Posipajte odozgo sjeckanim bademima i ostavite da se karamel ohladi. Izmrvite ga na veće komade.
  • 4. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji, jer će tako doseći temperaturu od 45 stupnjeva. Izlijte je na glatku površinu i obrađujte je špatulom dok se ne ohladi na 27 stupnjeva. Poslije toga je vratite u kupelj i zagrijte do 29 stupnjeva.
  • 5. Uronite komade karamela u čokoladu. Ostavite ih na papiru za pečenje dok se čokolada ne stisne i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve