Hrskavi karamel s čokoladom
Recept iz: Pavel Pavlov
Način pripreme:
1. Rastopite šećer i maslac te ih kuhajte miješajući sve dok ne dobijete svijetli karamel.
2. Izlijte kuhani karamel na silikonski podmetač i zagladite ga što brže možete. Tako ćete dobiti koru debljine oko pola centimetra.
3. Posipajte odozgo sjeckanim bademima i ostavite da se karamel ohladi. Izmrvite ga na veće komade.
4. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji, jer će tako doseći temperaturu od 45 stupnjeva. Izlijte je na glatku površinu i obrađujte je špatulom dok se ne ohladi na 27 stupnjeva. Poslije toga je vratite u kupelj i zagrijte do 29 stupnjeva.
5. Uronite komade karamela u čokoladu. Ostavite ih na papiru za pečenje dok se čokolada ne stisne i poslužite.
Sastojci
- Sastojci225 g šećera 170 g maslaca sjeckani bademi za posipanje 300 g mliječne čokolade
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Pavel Pavlov
Vanili koralj s čokoladom i lješnjacima
Recepti Pavel Pavlov
Hruskavi profiteroli s kremom
Recepti Pavel Pavlov
Desert s rabarbarom, jagodama i kremom od ricotte
Recepti Pavel Pavlov
Mousse od kiselog mlijeka s želeom od rabarbare i jagodama
Recepti Pavel Pavlov
Cheesecake s breskvama
Recepti Pavel Pavlov
Kruh od banane s kremom od kozjeg sira i vanilije
Recepti Pavel Pavlov
Crumble od šljiva s limunskim timijanom
Recepti Pavel Pavlov
Slastica od jabuka s mrvicama od maslaca
Recepti Pavel Pavlov
Trifle
Recepti Pavel Pavlov
Pavlova torta od Pavela Pavlova