Opis
Način pripreme:
1. Rastopite šećer i maslac te ih kuhajte miješajući sve dok ne dobijete svijetli karamel.
2. Izlijte kuhani karamel na silikonski podmetač i zagladite ga što brže možete. Tako ćete dobiti koru debljine oko pola centimetra.
3. Posipajte odozgo sjeckanim bademima i ostavite da se karamel ohladi. Izmrvite ga na veće komade.
4. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji, jer će tako doseći temperaturu od 45 stupnjeva. Izlijte je na glatku površinu i obrađujte je špatulom dok se ne ohladi na 27 stupnjeva. Poslije toga je vratite u kupelj i zagrijte do 29 stupnjeva.
5. Uronite komade karamela u čokoladu. Ostavite ih na papiru za pečenje dok se čokolada ne stisne i poslužite.
Sastojci
Sastojci
- 225 g šećera
- 170 g maslaca
- sjeckani bademi za posipanje
- 300 g mliječne čokolade