Opis

Način pripreme:

1. Rastopite šećer i maslac te ih kuhajte miješajući sve dok ne dobijete svijetli karamel.

2. Izlijte kuhani karamel na silikonski podmetač i zagladite ga što brže možete. Tako ćete dobiti koru debljine oko pola centimetra.

3. Posipajte odozgo sjeckanim bademima i ostavite da se karamel ohladi. Izmrvite ga na veće komade.

4. Rastopite čokoladu nad vodenom kupelji, jer će tako doseći temperaturu od 45 stupnjeva. Izlijte je na glatku površinu i obrađujte je špatulom dok se ne ohladi na 27 stupnjeva. Poslije toga je vratite u kupelj i zagrijte do 29 stupnjeva.

5. Uronite komade karamela u čokoladu. Ostavite ih na papiru za pečenje dok se čokolada ne stisne i poslužite.

Sastojci

Sastojci

  • 225 g šećera
  • 170 g maslaca
  • sjeckani bademi za posipanje
  • 300 g mliječne čokolade

Povezani recepti