Hrskava salata od lignji, sa choriza kobasicom i gvakamoleom

Hrskava salata od lignji, sa choriza kobasicom i gvakamoleom

Opis

POSTUPAK

  1. Za pripremu salate koristite neprijanjajuću tavu u kojoj pirjajte chorizo kobasicu ​​dok ne postane zlatnosmeđa i hrskava. Ostavite na toplom dok ne zatreba.
  2. Za to vrijeme prepolovite avokado, izvadite košticu, ogulite koru i nasjeckajte meso. Stavite u zdjelu s crvenim lukom, cherry rajčicama, korijanderom i sokom limete. Posolite i popaprite te sve lagano promiješajte.
  3. Rasporedite malene listove zelene salate po tanjurima za posluživanje i zatim po njima rasporedite mješavinu avokada i rajčice. Odložite sa strane dok ne zatreba.
  4. Za hrskave lignje zagrijte ulje u fritezi ili dopola napunjenoj velikoj tavi zagrijanoj na 190 °C. Izrežite tijelo svake lignje uzduž jedne strane i zarežite unutarnju stranu vrhom malog, oštrog noža u fini dijamantni uzorak. Zatim prerežite svaku vrećicu uzduž na pola, a zatim poprijeko na komade od 5 cm a krakove posložite u parove.
  5. U plastičnu vrećicu za zamrzavanje stavite kukuruzno brašno, griz, papriku i žličicu soli. Dodajte pripremljene lignje i zatim ih prelijte. Prebacite na pladanj, uklonite višak i ostavite 1-2 minute da smjesa od kukuruznog brašna postane malo vlažna. To će dati hrskaviju završnicu.
  6. Kad je ulje dovoljno zagrijano, a to znači da žestoko zacvrči kad ubacite kockicu kruha, lignje pržite u porcijama 1-2 minute da budu što hrskavije.
  7. U međuvremenu zagrijte još malo ulja u woku ili tavi. Na brzinu propirjajte čili i mladi luk nekoliko minuta dok ne zavrije. Posolite i popaprite.
  8. Lignje ocijedite na kuhinjskom papiru stavite na salatu i chorizo kobasicu s malo ulja. Na kraju pospite preko toga mješavinu čilija i poslužite.

Sastojci

SASTOJCI

Za salatu:

  • 2 sirove chorizo ​​kobasice, skinite im ovoj i narežite na kockice
  • 3 čvrste zrele kocke avokada
  • 1 manji crveni luk, oguljen i sitno nasjeckan
  • 150 g cherry rajčica, prepolovljenih
  • nekoliko grančica svježeg korijandera, sitno narezanog
  • sok od 2 limete
  • 2 male glavice zelene salate, vanjske listove odbaciti i razdvojiti na listove

Za hrskave lignje:

  • Suncokretovo ulje, za prženje u dubokom ulju (plus malko viška)
  • 450 g očišćenih lignji srednje veličine
  • 2 žlice kukuruznog brašna
  • 3 žlice griza
  • 1 žličica mljevene crvene paprike
  • 1 srednje ljuti crveni čili, dijagonalno narezan na tanke ploške
  • 2 mlada luka dijagonalno narezana na tanke ploške
  • Morska sol i svježe mljeveni crni papar

Povezani recepti