Povezane emisije:Justineini okusi FujijaUključite se: Nedjelja 7 Lipanj u 14:00 | Nedjelja 7 Lipanj u 14:30

Opis

Priprema:

Izvaditi piletinu iz hladnjaka 1 sat prije kuhanja.

U zdjeli prokuhati vodu i dodati bonito pahuljice i wakama alge i ostaviti da se krčka oko minute.

Skinuti zdjelu s vatre. Dodati sok od limuna, ocat od riže, mirin, sojin umak i ulje od sezama. Ostaviti umak da još krčka 5 do 10 minuta.

Zagrijati ulje u tavi na srednje-visoku temperaturu.

Staviti piletinu, s kožom prema dolje na dasku i urezati na najdebljem dijelu. Pomoću noža istanjiti karabatak. Ovako će se piletina jednako ispeći. Tapkati piletinu papirnatim ubrusom da se osuši.

Začiniti obje strane piletine solju.

Staviti piletinu sa kožom prema dolje u tavu i peći 3 do 4 minute dok koža ne postane zlatna. Okrenuti i peći još 4 minute. Izvaditi piletinu iz tave i ostaviti da odstoji 5 minuta.

U međuvremenu, procijediti umak kroz fino sito.

Piletinu izrezati pod kutom na debele kriške.

Uliti nekoliko žlica ponza u plitke tanjure i staviti piletinu odozgo tako da koža bude prema gore, kako bi piletina ostala hrskava.

Servirati s narezanim mladim lukom, limunom i svježe skuhanom rižom.

Sastojci

Umak ponzu

  • 1 šalica kipuće vode
  • ½ šalice bonito pahuljica
  • 1 žlica suhih wakame morskih algi
  • sok od 1 limuna i dodatno za ukrašavanje
  • 1 žlica rižinog octa
  • ½ šalice mirina
  • ½ šalice sojinog umaka
  • 1 žlica ulja od sezama

 

  • suncokretovo ulje
  • 2 pileća karabatka, bez kosti, ali s kožom
  • sol

 

Za serviranje

  • mladi luk, tanko narezan i stavljen u hladnu vodu da se uvije
  • kuhana riža, kao prilog

Povezani recepti