Hrskava pržena piletina s ponzu umakom
Recept iz: Justine Schofield
Priprema:
Izvaditi piletinu iz hladnjaka 1 sat prije kuhanja.
U zdjeli prokuhati vodu i dodati bonito pahuljice i wakama alge i ostaviti da se krčka oko minute.
Skinuti zdjelu s vatre. Dodati sok od limuna, ocat od riže, mirin, sojin umak i ulje od sezama. Ostaviti umak da još krčka 5 do 10 minuta.
Zagrijati ulje u tavi na srednje-visoku temperaturu.
Staviti piletinu, s kožom prema dolje na dasku i urezati na najdebljem dijelu. Pomoću noža istanjiti karabatak. Ovako će se piletina jednako ispeći. Tapkati piletinu papirnatim ubrusom da se osuši.
Začiniti obje strane piletine solju.
Staviti piletinu sa kožom prema dolje u tavu i peći 3 do 4 minute dok koža ne postane zlatna. Okrenuti i peći još 4 minute. Izvaditi piletinu iz tave i ostaviti da odstoji 5 minuta.
U međuvremenu, procijediti umak kroz fino sito.
Piletinu izrezati pod kutom na debele kriške.
Uliti nekoliko žlica ponza u plitke tanjure i staviti piletinu odozgo tako da koža bude prema gore, kako bi piletina ostala hrskava.
Servirati s narezanim mladim lukom, limunom i svježe skuhanom rižom.
Sastojci
- Umak ponzu
- 1 šalica kipuće vode
- ½ šalice bonito pahuljica
- 1 žlica suhih wakame morskih algi
- sok od 1 limuna i dodatno za ukrašavanje
- 1 žlica rižinog octa
- ½ šalice mirina
- ½ šalice sojinog umaka
- 1 žlica ulja od sezama
- suncokretovo ulje
- 2 pileća karabatka, bez kosti, ali s kožom
- sol
- Za serviranje
- mladi luk, tanko narezan i stavljen u hladnu vodu da se uvije
- kuhana riža, kao prilog
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom