Hrskava pileća salata s preljevom od mlaćenice na južnjački način

 

Za preljev u zdjelicu stavite mlaćenicu, jogurt, senf, ocat, koricu limuna, sol i papar te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite po strani.

Složite salatu, koromač, izdanke koromača (zeleni dio), krastavac, jabuku, sir i piletinu u veliku zdjelu. Prije posluživanja prelijte preljevom. Količine su dovoljne za četiri osobe.

Sastojci

  • preljev od mlaćenice125 ml mlaćenice 70 g prirodnog grčkog jogurta ½ žličice senfa Dijon 1 žlica bijelog vinskog octa ½ žličice sitno ribane limunove korice morska sol i mljeveni crni paparhrskava piletina2 rimske salate odvojenih listova 2 mlade lukovice koromača narezane na tanke ploške + sačuvajte zeleni dio 2 libanonska krastavca izrezana na oblik šibice 1 zelena jabuka (Granny Smith) izrezana na tanke ploške 200 g sira s plavom plemenitom plijesni narezanog 1 piletina pohana u mlaćenici (pogledajte osnovni recept) narezana

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve