Hrskava pileća salata s preljevom od mlaćenice na južnjački način

Donna Hay poznata je australska kuharica i autorica najprodavanijih kuharica. Njezina recepti usredotočeni su na osnovne sastojke i hranu koju lako možete pripremiti u vlastitom domu.

Sastojci

  • preljev od mlaćenice
  • 125 ml mlaćenice
  • 70 g prirodnog grčkog jogurta
  • ½ žličice senfa Dijon
  • 1 žlica bijelog vinskog octa
  • ½ žličice sitno ribane limunove korice
  • morska sol
  • mljeveni crni papar
  • hrskava piletina
  • 2 rimske salate odvojenih listova
  • 2 mlade lukovice koromača narezane na tanke ploške + sačuvajte zeleni dio
  • 2 libanonska krastavca izrezana na oblik šibice
  • 1 zelena jabuka (Granny Smith) izrezana na tanke ploške
  • 200 g sira s plavom plemenitom plijesni narezanog
  • 1 piletina pohana u mlaćenici (pogledajte osnovni recept) narezana

Priprema

  • 1. Za preljev u zdjelicu stavite mlaćenicu, jogurt, senf, ocat, koricu limuna, sol i papar te miješajte dok se ne sjedini. Ostavite po strani.
  • 2. Složite salatu, koromač, izdanke koromača (zeleni dio), krastavac, jabuku, sir i piletinu u veliku zdjelu. Prije posluživanja prelijte preljevom. Količine su dovoljne za četiri osobe.

Povezani recepti

Vidi sve