Hrskava marokanska pastilla s janjetinom

Hrskava marokanska pastilla s janjetinom

Opis

  • 100 g kus-kusa
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 60 g grožđica
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • ½ žličice sjemenki kumina
  • 250 g ostataka prethodno pripremljene janjetine
  • 70 g feta sira
  • 4 velike kore za savijače
  • 1 žlica listića badema ili sjemenki sezama
  • 1 vrhom puna žličica šećera u prahu
  • ½ žličice cimeta u prahu
  • 4 žlice malomasnog jogurta, za posluživanje
  • 1 žlica harise ili ulja s čilijem, za posluživanje

Stavite kus-kus u malenu zdjelu, prelijte vrelom vodom da razina vode bude odmah iznad kus-kusa, pokrijte tanjurom i ostavite da odstoji 10 minuta. Ogulite i sitno nasjeckajte luk, češnjak i grožđice te ih stavite u veliku tavu na srednju vatru zajedno s malo ulja, kurkumom te sjemenkama kumina. Pržite 15 minuta ili dok ne omekane, povremeno miješajući. Janjetinu sitno nasjeckajte, dodajte u tavu i pržite još pet minuta, a potom maknite tavu s vatre. Promiješajte kus-kus te njega i razmrvljenu fetu pomiješajte s janjetinom, a potom začinite ne štedeći s paprom.

Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Radeći brzo, jer se kore za savijače brzo suše, stavite kore na radnu površinu te ih premažite uljem. Uz rub kraće stranice svake od njih stavite smjesu s janjetinom. Namotajte do pola, preklopite rubove te nastavite motati kao da motate velike cigare. Stavite ih u lim za pečenje sa slojem protiv prianjanja, premažite gornju stranu uljem te posipajte bademima ili sjemenkama sezama. Kroz sito posipajte šećerom u prahu i cimetom te pecite 25 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu hrskavu koricu.  Poslužite s jogurtom pomiješanim s harisom ili uljem s čilijem. Ovo jelo odlično se slaže s jednostavnom zelenom salatom.
  • 100 g kus-kusa
  • 2 luka
  • 4 češnja češnjaka
  • 60 g grožđica
  • maslinovo ulje
  • 1 žličica kurkume u prahu
  • ½ žličice sjemenki kumina
  • 250 g ostataka prethodno pripremljene janjetine
  • 70 g feta sira
  • 4 velike kore za savijače
  • 1 žlica listića badema ili sjemenki sezama
  • 1 vrhom puna žličica šećera u prahu
  • ½ žličice cimeta u prahu
  • 4 žlice malomasnog jogurta, za posluživanje
  • 1 žlica harise ili ulja s čilijem, za posluživanje

Stavite kus-kus u malenu zdjelu, prelijte vrelom vodom da razina vode bude odmah iznad kus-kusa, pokrijte tanjurom i ostavite da odstoji 10 minuta. Ogulite i sitno nasjeckajte luk, češnjak i grožđice te ih stavite u veliku tavu na srednju vatru zajedno s malo ulja, kurkumom te sjemenkama kumina. Pržite 15 minuta ili dok ne omekane, povremeno miješajući. Janjetinu sitno nasjeckajte, dodajte u tavu i pržite još pet minuta, a potom maknite tavu s vatre. Promiješajte kus-kus te njega i razmrvljenu fetu pomiješajte s janjetinom, a potom začinite ne štedeći s paprom.

Zagrijte pećnicu na 180 °C /350 °F/, plinsku na 4. Radeći brzo, jer se kore za savijače brzo suše, stavite kore na radnu površinu te ih premažite uljem. Uz rub kraće stranice svake od njih stavite smjesu s janjetinom. Namotajte do pola, preklopite rubove te nastavite motati kao da motate velike cigare. Stavite ih u lim za pečenje sa slojem protiv prianjanja, premažite gornju stranu uljem te posipajte bademima ili sjemenkama sezama. Kroz sito posipajte šećerom u prahu i cimetom te pecite 25 minuta ili dok ne dobije zlatnosmeđu hrskavu koricu.  Poslužite s jogurtom pomiješanim s harisom ili uljem s čilijem. Ovo jelo odlično se slaže s jednostavnom zelenom salatom.

Sastojci