Opis
Začinite odrezak solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi dok ne zadimi i prepržite odrezak 1–2 minute na svakoj strani dok ne posmeđi, ali da je još sirov u sredini. Odložite da odmori.
Izmiješajte slatki chilli umak sa sokom limete u zdjeli za posluživanje. Dodajte krastavce, mrkvu, mango i zelenu salatu, te začine i sve zajedno lagano promiješajte.
Narežite odrezak, položite ga na salatu i poslužite.
Sastojci
- 1 žličica suncokretova ulja
- 225 g goveđeg filea, s uklonjenim viškom masnoće
- 3 žlice slatkog chilli umaka
- sok 1 limete
- 1 krastavac, oguljen, koštice odstranjene, nastrugan na trake
- 2 mrkve, oguljene i nastrugane na trake
- 1 x 280 g paket manga u kockicama (veće komade izrežite na manje kockice)
- 2 zelene salate, listove odvojiti
- šaka korijandrovih listova
- 2–3 grančice metvice, samo lišće