Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 1 žličica suncokretova ulja
  • 225 g goveđeg filea, s uklonjenim viškom masnoće
  • 3 žlice slatkog chilli umaka
  • sok 1 limete
  • 1 krastavac, oguljen, koštice odstranjene, nastrugan na trake
  • 2 mrkve, oguljene i nastrugane na trake
  • 1 x 280 g paket manga u kockicama (veće komade izrežite na manje kockice)
  • 2 zelene salate, listove odvojiti
  • šaka korijandrovih listova
  • 2–3 grančice metvice, samo lišće

Priprema

  • 1. Začinite odrezak solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi dok ne zadimi i prepržite odrezak 1–2 minute na svakoj strani dok ne posmeđi, ali da je još sirov u sredini. Odložite da odmori.
  • 2. Izmiješajte slatki chilli umak sa sokom limete u zdjeli za posluživanje. Dodajte krastavce, mrkvu, mango i zelenu salatu, te začine i sve zajedno lagano promiješajte.
  • 3. Narežite odrezak, položite ga na salatu i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve