Hrskava govedina na tajlandski način i salata od manga
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 1 žličica suncokretova ulja
- 225 g goveđeg filea, s uklonjenim viškom masnoće
- 3 žlice slatkog chilli umaka
- sok 1 limete
- 1 krastavac, oguljen, koštice odstranjene, nastrugan na trake
- 2 mrkve, oguljene i nastrugane na trake
- 1 x 280 g paket manga u kockicama (veće komade izrežite na manje kockice)
- 2 zelene salate, listove odvojiti
- šaka korijandrovih listova
- 2–3 grančice metvice, samo lišće
Priprema
- 1. Začinite odrezak solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi dok ne zadimi i prepržite odrezak 1–2 minute na svakoj strani dok ne posmeđi, ali da je još sirov u sredini. Odložite da odmori.
- 2. Izmiješajte slatki chilli umak sa sokom limete u zdjeli za posluživanje. Dodajte krastavce, mrkvu, mango i zelenu salatu, te začine i sve zajedno lagano promiješajte.
- 3. Narežite odrezak, položite ga na salatu i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Juneći jezik s umakom gribiche
Recepti Michel Albert Roux
Crvena riža s goveđim kobasicama
Recepti Ainsley Harriott
Goveđi ražnjići sa sezamom i sojom
Recepti Biftek “à café”
Recepti Adam Liaw
Jastučići s goveđim curryjem
Recepti Adam Liaw
Junetina u umaku za polizati prste
Recepti Silvia Colloca
Teleći odresci s kaduljom
Recepti Nico Reynolds
Savršen odrezak na žaru sa salatom od komorača i kukuruzom u maslacu i parmezanu
Recepti Lora i Stoyan
Sporo kuhani teleći obrazi sa zgnječenim krumpirom
Recepti Ainsley Harriott
Mljevena govedina s krumpirom, lukom i zelenim povrćem s maslacem