Hrskava govedina na tajlandski način i salata od manga
Recept iz: Donal Skehan
Začinite odrezak solju i paprom. Zagrijte ulje u tavi dok ne zadimi i prepržite odrezak 1–2 minute na svakoj strani dok ne posmeđi, ali da je još sirov u sredini. Odložite da odmori.
Izmiješajte slatki chilli umak sa sokom limete u zdjeli za posluživanje. Dodajte krastavce, mrkvu, mango i zelenu salatu, te začine i sve zajedno lagano promiješajte.
Narežite odrezak, položite ga na salatu i poslužite.
Sastojci
- 1 žličica suncokretova ulja
- 225 g goveđeg filea, s uklonjenim viškom masnoće
- 3 žlice slatkog chilli umaka
- sok 1 limete
- 1 krastavac, oguljen, koštice odstranjene, nastrugan na trake
- 2 mrkve, oguljene i nastrugane na trake
- 1 x 280 g paket manga u kockicama (veće komade izrežite na manje kockice)
- 2 zelene salate, listove odvojiti
- šaka korijandrovih listova
- 2–3 grančice metvice, samo lišće
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Jolanta Delibozova
Riba s pastom od maslina i mozzarellom
Recepti Jolanta Delibozova
Pile s limunom