Horizo burger na Španjolski

Thomas Kerridge je engleski Michelin kuhar koji je uglavnom radio u Ujedinjenom Kraljevstvu. Najpoznatiji je po osnivanju gastro-paba pod nazivom The Hand & Flowers koji je nagrađen Michelinovom zvijezdom. Kerridge je također poznat po svojim pojavljivanjima u kulinarskim emisijama poput MasterChefa, Saturday Kitchena i Great British Menu-a.

Sastojci

  • 400 g mljevene svinjske lopatice
  • 175 g mekih chorizo ​​kobasica za kuhanje, bez kože
  • 25 g nekuhane palente
  • 1 žličica ubranog timijana
  • 1 velika glavica luka, narezana na kockice i pržena do smeđe boje poput luka za hrenovke
  • 3 češnja češnjaka, naribana
  • ½ žličice prženog kima, samljevenog u prah
  • ½ žličice korijandera u prahu
  • 1 žličica dimljene paprike
  • 1 crveni čili, očišćen od sjemenki i sitno narezan na kockice
  • ½ žličice sode bikarbone
  • 70 g blanširanih badema, lagano pečenih
  • 3 crvene paprike
  • 30 g suhih krušnih mrvica, prepečenih
  • 2 rajčice oguljene i očišćene od sjemenki
  • ½ žličice čili pahuljica
  • 1 žlica nasjeckanog peršina
  • 1 limunova korica
  • 100 ml ekstra djevičanskog maslinovog ulja
  • 2 x srednja glavica crvenog luka oguljena i narezana na kolutiće od ½ cm
  • 200 ml jabukovače octa
  • 60 g demerara šećera
  • 1 zvjezdasti anis
  • 1 žlica prženih sjemenki gorušice
  • 1 žlica ubranog kopra
  • 4 brioche peciva, lagano tostirana
  • 4 kriške manchego sira
  • 8 kriški serano šunke
  • 8 padron paprike
  • 4 drvena ražnjića
  • dodatno maslinovo ulje za pokapati po jelu
  • prstohvat soli

Priprema

  • 1.U malu tavu prvo dodajte jabučni ocat, šećer, sjemenke gorušice, zvjezdasti anis.
  • Stavite lonac na vrući dio roštilja i zagrijte smjesu do vrenja.
  • Stavite luk u malu vatrostalnu zdjelu. Nakon što se šećer otopi preliti preko narezanog luka i ostaviti da se ohladi. Kad se ohladi dodajte ukiseljeni kopar.
  • Zatim napravite salsu tako što ćete staviti paprike na roštilj i pecite svaku papriku dok se kora ne počne mjehuriti i biti tamna. Ovo će salsi dati prekrasan dimljeni završetak.
  • Nakon što se svaka paprika potamnila, maknite ju s roštilja, zamotajte u prozirnu foliju i ostavite da se ohladi.
  • Nakon što se ohladi, uklonite prozirnu foliju sa zdjele. Oštrim nožem ogulite kožicu s paprika i uklonite sjemenke.
  • Izrežite meso svake paprike, odbacite sve sjemenke i sok. Papriku narežite na kockice od ½ cm i vratite u zdjelu.
  • Grubo nasjeckajte pržene orašaste plodove, a zatim ih dodajte paprikama zajedno s prženim mrvicama, rajčicama, čilijem, peršinom i mljevenim crnim paprom.
  • Za pripremu svinjskog burgera dodajte začine, chorizo, svinjetinu, mljeveno meso, luk, češnjak.
  • Dodajte sodu bikarbonu, sol i majčinu dušicu te miješajte dok ne dobijete veliku začinjenu svinjsku okruglicu. Podijelite svinjsku smjesu na 4 pljeskavice jednake veličine.
  • Pljeskavice poslažite na pladanj, prekrijte prozirnom folijom te stavite u hladnjak da se stegnu ali i prožmu začinima.
  • Nakon što je roštilj spreman, izvadite hamburgere iz hladnjaka. Premažite svaku stranu s malo ulja i položite ih na roštilj. Pecite ih 3 ili 4 minute sa svake strane dok se hamburger ne zapeče.
  • Preokrenite i ponovite postupak dok meso ne dobije lijepu pečenu boju. Potom pljeskavicu još jednom okrenite i premažite s malo otopljenog maslaca te pecite još 2 do 3 minute.
  • Dodajte manchego sir i sklonite burger s roštilja.
  • Papriku Padron začinite uljem i solju, stavite na još vrući roštilj i pecite par minuta.
  • Nakon što su pečeni, uklonite ih s roštilja i nataknite na drvene ražnjiće.
  • Stavite hamburgere u tostiranu lepinju s briošom pa dodajte salsu, ukiseljeni crveni luk i serrano šunku.
  • Nakon što je hamburger gotov, zabodite vrh s ražnjićima s paprikama kako biste hamburger bio stabilan.
  • Poslužite s čipsom od maslinovog ulja sa strane.

Povezani recepti

Vidi sve