Holandez umak s estragonom

Sastojci
- 500 g maslaca
- 5 žumanjaka
- 3 velike žlice octa od bijelog vina
- 3-4 velike žlice sitno sjeckanog estragona
- 1-2 velike žlice limunovog soka po želji
- sol i mljeveni crni papar po želji
Priprema
- 1. Otopite maslac u lončiću.
- 2. Umutite žumanjke i ocat u velikoj vatrostalnoj posudi iznad lonca s kipućom vodom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu (30-60 sekundi) pazeći da dno posude ne dođe u dodir s vodom.
- 3, Postupno umutite vrući, otopljeni maslac dok se u potpunosti ne poveže, a umak postane kremast i gust.
- 4. Umiješajte estragon, limunov sok, sol i papar. Poslužite odmah.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Umak od crnog vina i rajčica
Recepti Michel Albert Roux
Vinegret s artičokama
Recepti Nico Reynolds
Bakin ljuti umak
Recepti Nico Reynolds
Argentinski umak chimichurri
Recepti Adam Liaw
Umak od čilija
Recepti Tom Kerridge
Umak od dimljenih patliđana sa somunima pečenim na roštilju
Recepti Primož Dolničar
Umak od rajčice
Recepti Primož Dolničar
Jogurt
Recepti Primož Dolničar
Ajvar i Lutenica
Recepti Lora i Stoyan
Umak od ovčjeg sira s pečenim lukom i sezamom