Holandez umak s estragonom

Kako biste zadržali njegovu masnu teksturu, ovaj se umak mora poslužiti što prije nakon pripreme. Nije ga dobro grijati. Ako želite manju količinu, ravnomjerno smanjite količine. 


Otopite maslac u lončiću. Umutite žumanjke i ocat u velikoj vatrostalnoj posudi iznad lonca s kipućom vodom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu (30-60 sekundi) pazeći da dno posude ne dođe u dodir s vodom. Postupno umutite vrući, otopljeni maslac dok se u potpunosti ne poveže, a umak postane kremast i gust. Umiješajte estragon, limunov sok, sol i papar. Poslužite odmah.

 

Savjet

Holandez umak sjajno ide uz šparoge, ali također i uz losos, poširana jaja, piletinu, jakobove kapice te kao umak za latice artičoke.

Za više sjajnih recepata Annabel Langbein posjetite www. annabel-langbein.com

Sastojci

  • Umak500 g maslaca 5 žumanjaka 3 velike žlice octa od bijelog vina 3-4 velike žlice sitno sjeckanog estragona 1-2 velike žlice limunovog soka po želji sol i mljeveni crni papar po želji

Priprema