Holandez umak s estragonom

Sastojci

  • 500 g maslaca
  • 5 žumanjaka
  • 3 velike žlice octa od bijelog vina
  • 3-4 velike žlice sitno sjeckanog estragona
  • 1-2 velike žlice limunovog soka po želji
  • sol i mljeveni crni papar po želji

Priprema

  • 1. Otopite maslac u lončiću.
  • 2. Umutite žumanjke i ocat u velikoj vatrostalnoj posudi iznad lonca s kipućom vodom dok ne dobijete svijetlu i pjenastu smjesu (30-60 sekundi) pazeći da dno posude ne dođe u dodir s vodom.
  • 3, Postupno umutite vrući, otopljeni maslac dok se u potpunosti ne poveže, a umak postane kremast i gust.
  • 4. Umiješajte estragon, limunov sok, sol i papar. Poslužite odmah.

Povezani recepti

Vidi sve