Hobotnica u čistilištu

Zagrijte ulje u velikoj, dubokoj tavi na srednjoj temperaturi, dodajte luk i kuhajte dvije minute ili dok ne omekša.

Dodajte češnjak i pahuljice čilija pa kuhajte još 1-2 minute.

Dodajte hobotnicu i pržite 2-3 minute pa ulijte vino i kuhajte 1-2 minute ili dok alkohol ne ispari.

Dodajte vodu i smanjite temperaturu da jelo lagano vrije. Zatim poklopite poklopcem i kuhajte na niskoj temperaturi 1-1,5 h ili dok mlada hobotnica ne omekša.

Kušajte da provjerite je li dovoljno slano i dodajte sol po potrebi.

Ukrasite narezanim peršinom i poslužite vruće s komadima kruha koje ćete umakati u taj veličanstveni umak!

 

Napomena:

• Koristite se malenim oštrim nožem da biste očistili mladu hobotnicu. Rasporite glavu hobotnice. Izvadite iznutrice i vrećicu s crnilom. Isperite hladnom vodom da biste uklonili pijesak. Nježno gurnite palce kroz sredinu tijela hobotnice kako biste izvadili kljun.

Sastojci

  • Sastojci4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 tanko narezan crveni luk 1 sitno isjeckan režanj češnjaka 1 čajne žličice sušenih pahuljica čilija (stavite koliko možete podnijeti!) 1 kg hobotnice 200 ml crnog vina 200 ml vode pahuljice soli grubo narezan peršin ravnih listova za ukras hrskavi kruh za posluživanje

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve