Hobotnica u čistilištu
Recept iz: Silvia Colloca
Zagrijte ulje u velikoj, dubokoj tavi na srednjoj temperaturi, dodajte luk i kuhajte dvije minute ili dok ne omekša.
Dodajte češnjak i pahuljice čilija pa kuhajte još 1-2 minute.
Dodajte hobotnicu i pržite 2-3 minute pa ulijte vino i kuhajte 1-2 minute ili dok alkohol ne ispari.
Dodajte vodu i smanjite temperaturu da jelo lagano vrije. Zatim poklopite poklopcem i kuhajte na niskoj temperaturi 1-1,5 h ili dok mlada hobotnica ne omekša.
Kušajte da provjerite je li dovoljno slano i dodajte sol po potrebi.
Ukrasite narezanim peršinom i poslužite vruće s komadima kruha koje ćete umakati u taj veličanstveni umak!
Napomena:
• Koristite se malenim oštrim nožem da biste očistili mladu hobotnicu. Rasporite glavu hobotnice. Izvadite iznutrice i vrećicu s crnilom. Isperite hladnom vodom da biste uklonili pijesak. Nježno gurnite palce kroz sredinu tijela hobotnice kako biste izvadili kljun.
Sastojci
- Sastojci4 stolne žlice ekstradjevičanskog maslinova ulja 1 tanko narezan crveni luk 1 sitno isjeckan režanj češnjaka 1 čajne žličice sušenih pahuljica čilija (stavite koliko možete podnijeti!) 1 kg hobotnice 200 ml crnog vina 200 ml vode pahuljice soli grubo narezan peršin ravnih listova za ukras hrskavi kruh za posluživanje
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Silvia Colloca
Spaghettini s ricotta mesnim okruglicama
Recepti Silvia Colloca
Rosine Zeppole
Recepti Silvia Colloca
Torta di Pane (torta od ostataka kruha) s čokoladom i trešnjama
Recepti Silvia Colloca
Pečena bijela riba s kruhom, cherry rajčicama, maslinama i kaparima
Recepti Silvia Colloca
Migliaccio, napuljski kolač od grisa i ricotte
Recepti Silvia Colloca
Orecchiette s lišćem repe i pangrattatom
Recepti Silvia Colloca
Tjestenina sa slanutkom i toskanskim zeljem
Recepti Silvia Colloca
Schiacciata na 2 načina
Recepti Silvia Colloca
Torta od mascarponea, jabuke I cimeta
Recepti Silvia Colloca
“Pizzette” od ustajalog kruha