Havuc (mrkve, kim i jogurt)
Recept iz: Shane Delia
Shane Delia najpoznatiji je kao kuhar i vlasnik restorana Maha i Biggie Smalls. Spajajući svoj klasični trening i svoju strast za iskrenom, svježom i inovativnom bliskoistočnom kuhinjom, Shaneovo "maha kuhanje" oduševljava.
Sastojci
- 100 ml ekstradjevičanskog maslinova ulja
- 300 g naribane mrkve
- 1 žličica tostiranih sjemenki kima
- 40 g touma (umaka od češnjaka)
- 5 g soli
- 500 g grčkog jogurta
- Topao somun, premazan za’atarom i maslinovim uljem, za posluživanje
Priprema
- Ovaj bi recept trebalo početi pripremati večer prije, kako bi se okusi proželi.
- Zagrijte maslinovo ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri. Stavite naribanu mrkvu i pržite uz stalno miješanje dok ne omekša. Dodajte sjemenke kima, toum i sol pa nastavite pržiti dok sve ne omekša.
- Uklonite s vatre i ostavite da se ohladi na sobnoj temperaturi. Umiješajte jogurt i stavite sve u hladnjak, ako je moguće, večer prije kako bi s okusi proželi.
- Stavite havuc na pladanj, poprskajte s malo ekstradjevičanskog maslinova ulja i pospite malo tostiranih sjemenki kima pa poslužite uz topao somun.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Mary Berry
Jednostavna juha od poriluka
Recepti Donal Skehan
Gusta riblja juha s rajčicom i grahom