Opis
Priprema:
1. Skuhati jaje od prepelice 3 do 4 minute i ohladiti ga u hladnoj vodi.
2. Narezati kriške raženog kruha i okruglim kalupom izrezati okrugle kolute.
3. Pomiješati sastojke za punjenje. Rasporediti maslac na kriške kruha i razmazati punjenje po njemu.
4. Ukrasiti prepeličjim jajima, potočarkom, kavijarom ili narezanim porilukom.
Sastojci
Sastojci
- 1 skandinavski kruh od raži i slada
- izrezan na željeni oblik
Punjenje
- 3 žlice slatkog ili kiselog vrhnja
- 2 žlice kiselog vrhnja niskog postotka masti
- 1 ½ staklenka haringi
- narezanih na komadiće
- 1 poriluk
- narezan
- ½ jabuke
- narezane na male komadiće
- sol
- crni papar
Odozgo
- jaja prepelice
Ukrašavanje
- potočarka / kavijar / narezani poriluk