Haringa na raži i kanape od slada

Haringa na raži i kanape od slada

Opis

Priprema:

1.    Skuhati jaje od prepelice 3 do 4 minute i ohladiti ga u hladnoj vodi.

2. Narezati kriške raženog kruha i okruglim kalupom izrezati okrugle kolute.

3. Pomiješati sastojke za punjenje. Rasporediti maslac na kriške kruha i razmazati punjenje po njemu.

4. Ukrasiti prepeličjim jajima, potočarkom, kavijarom ili narezanim porilukom.

Sastojci

Sastojci

  • 1 skandinavski kruh od raži i slada
  • izrezan na željeni oblik

Punjenje

  • 3 žlice slatkog ili kiselog vrhnja
  • 2 žlice kiselog vrhnja niskog postotka masti
  • 1 ½ staklenka haringi
  • narezanih na komadiće
  • 1 poriluk
  • narezan
  • ½ jabuke
  • narezane na male komadiće
  • sol
  • crni papar

Odozgo

  • jaja prepelice

Ukrašavanje

  • potočarka / kavijar / narezani poriluk

Povezani recepti