Haringa na raži i kanape od slada

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 1 skandinavski kruh od raži i slada izrezan na željeni oblik
  • 3 žlice slatkog ili kiselog vrhnja
  • 2 žlice kiselog vrhnja niskog postotka masti
  • 1 ½ staklenka haringi narezanih na komadiće
  • 1 poriluk narezan
  • ½ jabuke narezane na male komadiće
  • sol
  • crni papar
  • jaja prepelice
  • potočarka / kavijar / narezani poriluk

Priprema

  • 1.    Skuhati jaje od prepelice 3 do 4 minute i ohladiti ga u hladnoj vodi.
  • 2. Narezati kriške raženog kruha i okruglim kalupom izrezati okrugle kolute.
  • 3. Pomiješati sastojke za punjenje. Rasporediti maslac na kriške kruha i razmazati punjenje po njemu.
  • 4. Ukrasiti prepeličjim jajima, potočarkom, kavijarom ili narezanim porilukom.

Povezani recepti

Vidi sve