Haringa na raži i kanape od slada
Recept iz: Sara La Fountain

Sarin je otac Amerikanac francuskog podrijetla i vlasnik obiteljskog restorana i hotela u New Yorku, a majka joj je Finkinja i umjetnica po zanimanju. Nakon što su joj se roditelji rastali, Sara se preselila s majkom u Finsku. Kulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 1 skandinavski kruh od raži i slada izrezan na željeni oblik
- 3 žlice slatkog ili kiselog vrhnja
- 2 žlice kiselog vrhnja niskog postotka masti
- 1 ½ staklenka haringi narezanih na komadiće
- 1 poriluk narezan
- ½ jabuke narezane na male komadiće
- sol
- crni papar
- jaja prepelice
- potočarka / kavijar / narezani poriluk
Priprema
- 1. Skuhati jaje od prepelice 3 do 4 minute i ohladiti ga u hladnoj vodi.
- 2. Narezati kriške raženog kruha i okruglim kalupom izrezati okrugle kolute.
- 3. Pomiješati sastojke za punjenje. Rasporediti maslac na kriške kruha i razmazati punjenje po njemu.
- 4. Ukrasiti prepeličjim jajima, potočarkom, kavijarom ili narezanim porilukom.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Kolačići od jabuka i badema
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Ainsley Harriott
Kolačići od kokosa i limete
Recepti Donal Skehan
Kocke od rižinih pahuljica i pereca
Recepti Donal Skehan
Pečeni krumpir
Recepti Donal Skehan
Pikantna migas jaja
Recepti Donal Skehan
Hrskavi sendvič s piletinom
Recepti Donal Skehan
Blagdanski složenac s brusnicama
Recepti Donal Skehan
Korejski mini hamburgeri