Halloumi na žaru i umak od avokada
Recept iz: Nico Reynolds
Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!
Sastojci
- sir halloumi, u komadu
- 1 limun
- bosiljak i metvica za ukrašavanje
- 2 jalapeña
- 5 stabljika mladog luka
- prstohvat svježeg origana
- šaka kopra
- žlica u vrh majoneze
- par kapi maslinovog ulja
- 2 zrela avokada
- sok 2 limete
- sol i papar po ukusu
Priprema
- Umak od avokada:
- 1. Sitno nasjeckajte mladi luk, kopar, origano i 2 jalapeña (za blaži umak izvadite sjemenke).
- 2. Iscijedite sok 2 limete i začinite ga s malo soli i papra.
- 3. Vrh nakapajte maslinovim uljem, pa ga ostavite da omekša.
- 4. U zdjelici zgnječite avokado pa umiješajte majonezu.
- 5. Pomiješajte sve sastojke.
- Halloumi na žaru:
- 1. Srednje jako zagrijte roštilj.
- 2. Halloumi narežite na prutiće debljine pola do centimetra i pol.
- 3. Prelijte ga maslinovim uljem i posolite.
- 4. Prutiće halloumija stavljajte izravno na rešetku.
- 5. Prutiće roštiljajte oko 3 minute sa svake strane, dok sir lagano ne porumeni izvana, a središte postane toplo i meko.
- 6. Prutiće sira ukrasite kriškama limuna i svježim začinskim biljem poput nasjeckane metvice ili bosiljka.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Michel Albert Roux
Janjeća rebrica s ljetnim povrćem
Recepti Michel Albert Roux
Tatarski odrezak
Recepti Michel Albert Roux
Biserke s maslinama
Recepti Michel Albert Roux
Pečeni zec s timijanom
Recepti Ainsley Harriott
Janjeći kotleti i ražnjići s cherry rajčicama
Recepti Ainsley Harriott
Azijski popečci od janjetine na zapečenoj manioki
Recepti Curtis Stone
Aromatični janjeći kotleti s umakom od octa i metvice te popečcima od tikvice i fete
Recepti Donal Skehan
Rolice s kobasicom char siu
Recepti Nadiya Hussain
Janjeća rebarca
Recepti Nico Reynolds
Jerk marinada