Ovaj mladi kuhar rođenjem je iz Dublina, no vuče veliki broj korijena s Jamajke. Iako se kroz djetinjstvo nikada nije vidio kao kuhar, danas uživa u dijeljenju svojih recepata. Kako sam kaže, njegov glavni cilj je učiniti ljude sretnima kroz hranu!

Sastojci

  • sir halloumi, u komadu
  • 1 limun
  • bosiljak i metvica za ukrašavanje
  • 2 jalapeña
  • 5 stabljika mladog luka
  • prstohvat svježeg origana
  • šaka kopra
  • žlica u vrh majoneze
  • par kapi maslinovog ulja
  • 2 zrela avokada
  • sok 2 limete
  • sol i papar po ukusu

Priprema

  • Umak od avokada:
  • 1. Sitno nasjeckajte mladi luk, kopar, origano i 2 jalapeña (za blaži umak izvadite sjemenke).
  • 2. Iscijedite sok 2 limete i začinite ga s malo soli i papra.
  • 3. Vrh nakapajte maslinovim uljem, pa ga ostavite da omekša.
  • 4. U zdjelici zgnječite avokado pa umiješajte majonezu.
  • 5. Pomiješajte sve sastojke.
  • Halloumi na žaru:
  • 1. Srednje jako zagrijte roštilj.
  • 2. Halloumi narežite na prutiće debljine pola do centimetra i pol.
  • 3. Prelijte ga maslinovim uljem i posolite.
  • 4. Prutiće halloumija stavljajte izravno na rešetku.
  • 5. Prutiće roštiljajte oko 3 minute sa svake strane, dok sir lagano ne porumeni izvana, a središte postane toplo i meko.
  • 6. Prutiće sira ukrasite kriškama limuna i svježim začinskim biljem poput nasjeckane metvice ili bosiljka.

Povezani recepti

Vidi sve