Opis

Zagrijte ulje u woku ili velikoj tavi za prženje na jakoj vatri. Nagnite tavu tako da se cijela obloži uljem pa popržite češnjak, đumbir i zeleni luk 1 minutu ili dok ne zamirišu. Dodajte svinjetinu i pržite 2 do 3 minute, razbijajući grudice poleđinom kuhače. Dodajte gljive I mješavinu pet vrsta začina te pržite još 2 do 3 minute.

Dodajte umake, rižino vino i šećer te 80ml vode, smanjite vatru pa neka krčka 10 do 15 minuta ili dok se umak ne zgusne. Dodajte rezance i protresite ih kroz meso i umak. 

Povrh stavite mahune, grančice korijandera i dodatak zelenog luka (ili hrskavo prženi azijski kozjak) uz azijsko povrće sa strane.

Sastojci

  • 1½ žlica biljnog ulja
  • 2 češnja češnjaka, zgnječena
  • 3cm komad đumbira, sitno nariban
  • 3 zelena luka, tanko narezana + dodatno za posluživanje
  • 500g mljevene svinjetine
  • 250g azijskih gljiva (shitake/bukovače), grubo narezane
  • ½ žličice mješavine pet začina
  • 2 žlice blagog sojinog umaka
  • 2 žlice Shaoxing rižinog vina
  • 1 žlica umaka hoisin
  • 2 žličice ribljeg umaka
  • 1 žličica tamnog sojinog umaka
  • 1 žličica šećera
  • Kuhani rezanci s jajima, klice graha, stabljike korijandera, azijsko povrće pokapano s malo sezamovog ulja, za posluživanje

Povezani recepti