Staviti sve sastojke za punjenje u veliku posudu i miješati dok se ne sjedini.

Namazati rubove okruglih dijelova tijesta za punjenje suncokretovim uljem. Staviti žličicu punjenja u sredinu svakog komada tijesta, a zatim presaviti i zatvoriti rubove stiskanjem te ih oblikovati u polumjesec.

 

Zagrijati ulje na tavi na srednju temperaturu i ispržiti napunjene polumjesece po 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatne boje i hrskavi. Uliti par žlica vode i prekriti poklopcem da se napari. Kada voda ispari, skinuti poklopac i maknuti tavu s vatre.

 

Pomiješati sve sastojke za umak u maloj posudi.

Servirati s vrućim punjenim polumjesecima.

Sastojci

  • Punjenje
  • 200 g mljevene svinjetine
  • ½ šalice fino nasjeckanih shee-take gljiva
  • ¼ šalice sitno narezanog zelja
  • 2-3 žlice svilenog tofua
  • 2 žličice sojinog umaka
  • ½ žličice kristal šećera
  • ¼ žličice ulja od sezama
  • ¼ žličice mirina
  • ½ žličice sitno sjeckanog đumbira 
  • 1 češanj sitno sjeckanog češnjaka
  • 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo vode
  • 12 tortilja
  • 2 žlice suncokretovog ulja
  • Umak za umakanje
  • ½ žličice ulja od sezama
  • 1 žlica soja umaka
  • Prstohvat kristal šećera
  • 1 žličica rižinog octa
  • 1 žličica mirina  

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve