Gyoza sa svinjetinom i tofuom
Recept iz: Justine Schofield
Staviti sve sastojke za punjenje u veliku posudu i miješati dok se ne sjedini.
Namazati rubove okruglih dijelova tijesta za punjenje suncokretovim uljem. Staviti žličicu punjenja u sredinu svakog komada tijesta, a zatim presaviti i zatvoriti rubove stiskanjem te ih oblikovati u polumjesec.
Zagrijati ulje na tavi na srednju temperaturu i ispržiti napunjene polumjesece po 3 minute sa svake strane dok ne postanu zlatne boje i hrskavi. Uliti par žlica vode i prekriti poklopcem da se napari. Kada voda ispari, skinuti poklopac i maknuti tavu s vatre.
Pomiješati sve sastojke za umak u maloj posudi.
Servirati s vrućim punjenim polumjesecima.
Sastojci
- Punjenje
- 200 g mljevene svinjetine
- ½ šalice fino nasjeckanih shee-take gljiva
- ¼ šalice sitno narezanog zelja
- 2-3 žlice svilenog tofua
- 2 žličice sojinog umaka
- ½ žličice kristal šećera
- ¼ žličice ulja od sezama
- ¼ žličice mirina
- ½ žličice sitno sjeckanog đumbira
- 1 češanj sitno sjeckanog češnjaka
- 2 žlice kukuruznog brašna pomiješanog s malo vode
- 12 tortilja
- 2 žlice suncokretovog ulja
- Umak za umakanje
- ½ žličice ulja od sezama
- 1 žlica soja umaka
- Prstohvat kristal šećera
- 1 žličica rižinog octa
- 1 žličica mirina
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Annabel Langbein
Pita sa slaninom i jajima
Recepti Mary Berry
Gratinirani komorač i krumpir
Recepti Ainsley Harriott
Tjestenina s morskim plodovima, čilijem i cherry rajčicama
Recepti Mary Berry
Terina s lososom i šparogama
Recepti Mary Berry
Losos en croute sa crvenim pestom i pečenim povrćem
Recepti Mary Berry
Pečeni goveđi file u umaku od pečenog češnjaka i senfa
Recepti Mary Berry
Ljetna dimljena šunka glazirana javorom sa svježim marelicama i začinom od đumbira
Recepti Mary Berry
Fileti lososa s umakom od začinskog bilja, prepeličjim jajima i šparogama
Recepti Ainsley Harriott
Kruh s češnjakom
Recepti Mary Berry
Tartovi s kozjim sirom i ljutikom