Gusta riblja juha s rajčicom i grahom
Recept iz: Donal Skehan
Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.
Donalovi recepti dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova.
Sastojci
- 1 žlica maslinovog ulja
- 500 g soffritto mješavine ili mješavine za povrtnu juhu
- 1 x 600 ml tegla pasirane rajčice (passata)
- 500 ml temeljca od povrća
- 4 x 150 g fileta koljaka (vrsta bakalara)
- 1 x 400 g limenke graha cannellini, opranog i osušenog
- dobra šaka lišća bosiljka
Priprema
- 1. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i polako pržite na srednjoj vatri sofritto ili povrtnu mješavinu 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte u tavu passatu i temeljac i dovedite ih do laganog ključanja.
- 2. Dodajte koljak i grah, pokrijte i lagano kuhajte 4–5 minuta dok se koljak ne počne odvajati u komade. Pospite bosiljkom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Luke Nguyen
Juha od soma tom yum
Recepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Shane Delia
Havuc (mrkve, kim i jogurt)
Recepti Mary Berry
Jednostavna juha od poriluka