Donal Skehan je pisac, fotograf i televizijski voditelj koji živi i radi u Dublinu u Irskoj. Dolazi iz obitelji strastvenih ljubitelja hrane, a koja je u prehrambenoj industriji radila više od 60 godina te su mu oduvijek bili inspiracija. Kuhanje obilne domaće hrane oduvijek je bio njegov način života.

Donalovi recepti  dostupni, nadahnjujući i ohrabrujući za baš za svakodnevnu kućnu prehranu. U gastronomski svijet je ušao 2007. kada je otvorio blog, a ugovor za knjigu ponuđen mu je kada i poziv za vlastitom televizijskom serijom. Donal je danas jedan od najpopularnijih irskih chefova. 

Sastojci

  • 1 žlica maslinovog ulja
  • 500 g soffritto mješavine ili mješavine za povrtnu juhu
  • 1 x 600 ml tegla pasirane rajčice (passata)
  • 500 ml temeljca od povrća
  • 4 x 150 g fileta koljaka (vrsta bakalara)
  • 1 x 400 g limenke graha cannellini, opranog i osušenog
  • dobra šaka lišća bosiljka

Priprema

  • 1. Zagrijte ulje u dubokoj tavi i polako pržite na srednjoj vatri sofritto ili povrtnu mješavinu 5 minuta, dok ne omekša. Dodajte u tavu passatu i temeljac i dovedite ih do laganog ključanja.
  • 2. Dodajte koljak i grah, pokrijte i lagano kuhajte 4–5 minuta dok se koljak ne počne odvajati u komade. Pospite bosiljkom i poslužite.

Povezani recepti

Vidi sve