Gurmanska riblja juha

ulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama. 

Sastojci

  • 1 žlica maslaca
  • 1 luk
  • 2 l ribljeg bujona
  • 8 zrna crnog papra
  • 2 lista lovora
  • 300 g krumpira
  • 100 g mrkve
  • 100 g pasternaka
  • 4 dl vrhnja
  • sol
  • crni papar
  • 1 žlica šećera
  • 300 g lososa
  • 1 rep raka
  • 1 jušna žlica začinskog bilja sjeckanog
  • ikra lososa

Priprema

  • 1. Prepržiti luk na maslacu. Dodati riblji bujon, crni papar i lovorov list. Ostaviti da se prži dok luk ne omekša. Dodati na kockice narezan krumpir, mrkvu i pasternak. Kuhati dok se sve povrće ne skuha. Dodati vrhnje i začiniti solju, paprom i šećerom. Kuhati dok se juha ne zgusne i povrće ne bude spremno.
  • 2. Maknuti posudu s kuhala i dodati narezan losos. Losos će se kuhati čak i ako posuda nije na kuhalu. Na kraju dodati svježe začinsko bilje i ikru lososa.
  • 3. Rep raka dodati na kraju, jer je njemu potrebno samo par sekunda da se skuha.

Povezani recepti

Vidi sve