Gurmanska riblja juha
Recept iz: Sara La Fountain
ulinarstvo je studirala na Američkom kulinarskom institutu, svjetski poznatoj kuharskoj školi u New Yorku, istodobno radeći u lokalnom restoranu. Nakon povratka u Finsku Sara je pokrenula vlastiti posao i uskoro su je primijetili finski mediji. Otada je napisala brojne kolumne u finskim i međunarodnim časopisima i novinama.
Sastojci
- 1 žlica maslaca
- 1 luk
- 2 l ribljeg bujona
- 8 zrna crnog papra
- 2 lista lovora
- 300 g krumpira
- 100 g mrkve
- 100 g pasternaka
- 4 dl vrhnja
- sol
- crni papar
- 1 žlica šećera
- 300 g lososa
- 1 rep raka
- 1 jušna žlica začinskog bilja sjeckanog
- ikra lososa
Priprema
- 1. Prepržiti luk na maslacu. Dodati riblji bujon, crni papar i lovorov list. Ostaviti da se prži dok luk ne omekša. Dodati na kockice narezan krumpir, mrkvu i pasternak. Kuhati dok se sve povrće ne skuha. Dodati vrhnje i začiniti solju, paprom i šećerom. Kuhati dok se juha ne zgusne i povrće ne bude spremno.
- 2. Maknuti posudu s kuhala i dodati narezan losos. Losos će se kuhati čak i ako posuda nije na kuhalu. Na kraju dodati svježe začinsko bilje i ikru lososa.
- 3. Rep raka dodati na kraju, jer je njemu potrebno samo par sekunda da se skuha.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Adam Liaw
Riblja juha s rezancima asam laksa
Recepti Adam Liaw
Juha luxe lo mein s petrovim uhom i ježincem
Recepti Adam Liaw
Wonton juha u šangajskom stilu
Recepti Adam Liaw
Kokošja juha s dvije vrste okruglica (Hønsekødssuppe)
Recepti Adam Liaw
Juha od graška s raženim i pirovim palačinkama
Recepti Primož Dolničar
Osnova za juhu
Recepti Primož Dolničar
Juha od gljiva
Recepti Shane Delia
Havuc (mrkve, kim i jogurt)
Recepti Mary Berry
Jednostavna juha od poriluka
Recepti Donal Skehan
Gusta riblja juha s rajčicom i grahom