Gurmanska riblja juha

Priprema:

1. Prepržiti luk na maslacu. Dodati riblji bujon, crni papar i lovorov list. Ostaviti da se prži dok luk ne omekša. Dodati na kockice narezan krumpir, mrkvu i pasternak. Kuhati dok se sve povrće ne skuha. Dodati vrhnje i začiniti solju, paprom i šećerom. Kuhati dok se juha ne zgusne i povrće ne bude spremno.

2. Maknuti posudu s kuhala i dodati narezan losos. Losos će se kuhati čak i ako posuda nije na kuhalu. Na kraju dodati svježe začinsko bilje i ikru lososa.

3. Rep raka dodati na kraju, jer je njemu potrebno samo par sekunda da se skuha.

Sastojci

  • Sastojci 1 žlica maslaca 1 luk 2 l ribljeg bujona 8 zrna crnog papra 2 lista lovora 300 g krumpira 100 g mrkve 100 g pasternaka 4 dl vrhnja sol crni papar 1 žlica šećera 300 g lososaUkrašavanje 1 rep raka 1 jušna žlica začinskog bilja sjeckanog ikra lososa

Priprema

    Povezani recepti

    Vidi sve