Gulaš od zečetine s Dijon senfom
Recept iz: Rick Stein
Za pripremu gulaša od zečetine, premažite komade zečetine s 2 žlice Dijon senfa. Stavite u zdjelu, prekrijte plastičnom folijom te stavite u hladnjak najmanje na 4 sata.
Zagrijte polovicu pačje masti u vatrostalnoj zdjeli. Zapržite komade zečetine sa svih strana i prebacite ih natrag u zdjelu. Deglazirajte posudu vinom i prelijte preko zečetine u zdjeli.
Unaprijed zagrijte pećnicu na 160C/140C na vrući zrak/Plin 3. Zagrijte preostalu mast u zdjeli i popržite luk, češnjak i slaninu. Kad se zaprže i malo omekšaju, dodajte brašno i pecite koju minutu. Postupno dodajte pileći temeljac dobro miješajući nakon svakog dodavanja kako ne bi bilo nikakvih grudica.
Vratite zečetinu natrag u vatrostalnu zdjelu, prekrijte i pustite da krčka. Premjestite gulaš u pećnicu i pecite 1¼ sata ili dok zečetina ne postane mekana. Provjerite je li zečetina dobro kuhana, meso bi se trebalo odvajati od kostiju. Bocnite dijelove noge i leđa nožem i ako lagano ne ulazi, vratite zdjelu u pećnicu na još 15–20 minuta, a onda opet provjerite mekoću.
Izvadite zečetinu iz vatrostalne zdjele i držite je na toplom. Stavite posudu na ploču za kuhanje i umiješajte estragon, vrhnje i preostali senf. Vratite zečetinu u zdjelu i začinite solju i paprom prema ukusu. Poslužite u zagrijanim zdjelicama.
Sastojci
- 2 mlada uzgojena zeca, svaki od oko 700g, oba narezana na 6 komada
- 3 žlica Dijon senfa
- 50g pačje masti ili gheeja
- 200ml suhog bijelog vina
- 1 veliki luk, grubo narezan
- 2 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 100g dimljene slanine ili na kockice narezane pancete
- 1 vrhom puna žlica običnog brašna
- 500ml pilećeg temeljca (vidi savjet)
- 6–7 svježih grančica estragona, lišće skinuto sa stabljike i nasjeckano
- 60g punomasnog vrhnja
- sol i svježe mljeveni crni papar
Priprema
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Rick Stein
Carne con chile
Recepti Rick Stein
Gusta juha od školjaka u zdjelicama od kiselog tijesta
Recepti Rick Stein
Kolač od klementina i badema
Recepti Rick Stein
Piletina mole poblano
Recepti Rick Stein
PilećI burrito
Recepti Rick Stein
Curry od krumpira i graška s rajčicom i korijanderom (aloo dum)
Recepti Rick Stein
Riblji curry od snapera, rajčice i tamarinda s madrasa
Recepti Rick Stein
Curry grah (rajma)
Recepti Rick Stein
Nimish
Recepti Rick Stein
JanjećI kotleti s komoračem (shahi chaap amber)