Gulaš od kobasica i karameliziranog crvenog luka

Sastojci
- maslinovo ulje za prženje
- 8 svinjećih kobasica vrhunske kvalitete
- 2 crvena luka oguljena i sitno narezana
- 2 komadića maslaca
- 1 žličica smeđeg šećera
- 3 grančica timijana samo listovi
- 150 g šampinjona očišćenih i narezanih na četvrtine
- 2 žličice odležanog balzamičnog octa
- 200 ml crnog vina
- 200 ml goveđeg temeljca
- šačica krupno nasjeckanog peršina
- morska sol i svježe mljeveni papar
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Stavite veliku vatrostalnu zdjelu prikladnu za uporabu na štednjaku na srednje jaku vatru. Dodajte malo ulja i pržite kobasice dok ne porumene sa svih strana. Prebacite na tanjur i odložite.
- 2. Dodajte luk i nekoliko komadića maslaca u praznu vatrostalnu zdjelu. Umiješajte šećer i timijan pa kuhajte 10-15 minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje dok se luk ne karamelizira do kraja. Dodajte gljive, promiješajte i kuhajte još pet minuta. Ulijte ocat i kuhajte još pet minuta.
- 3. U vatrostalnu zdjelu dodajte pržene kobasice i crno vino, zavrijte i kuhajte 4-5 minuta kako bi ostatak alkohola ispario i kako bi se tekućina reducirala. Dodajte temeljac, zavrijte pa pecite bez poklopca u pećnici 18-20 minuta dok se kobasice ne ispeku do kraja i dok se umak ne zgusne. Pospite gotovo jelo peršinom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mary Berry
Svinjetina s ljepljivom sojom i đumbirom
Recepti Mark Moriarty
Rolice sa svinjskom kobasicom
Recepti Ainsley Harriott
Svinjetina s majčinom dušicom i češnjakom na naglo s raspucanim rajčicama i krumpirom pečenim na malteški
Recepti Michel Albert Roux
Hamburger od dimljene patke s lisičkama
Recepti Donal Skehan
Svinjeća plećka s pečenim krumpirom i parmezanom
Recepti Michela Tuscan
Svinjeći medaljoni s jabukom, lukom i jabukovačom
Recepti Michela Tuscan
Svinjetina s mangom i pepperoncinom
Recepti Luke Nguyen
Ljubičasti rezanci u woku s bambusom i svinjetinom (hu tieu xao mang thit lon)
Recepti Luke Nguyen
Brzo prženi svinjski vrat s ananasom i povrćem (muc xao khom)
Recepti Donal Skehan
Svinjeći medaljoni s karameliziranim umakom od luka