Gulaš od kobasica i karameliziranog crvenog luka
Sastojci
- maslinovo ulje za prženje
- 8 svinjećih kobasica vrhunske kvalitete
- 2 crvena luka oguljena i sitno narezana
- 2 komadića maslaca
- 1 žličica smeđeg šećera
- 3 grančica timijana samo listovi
- 150 g šampinjona očišćenih i narezanih na četvrtine
- 2 žličice odležanog balzamičnog octa
- 200 ml crnog vina
- 200 ml goveđeg temeljca
- šačica krupno nasjeckanog peršina
- morska sol i svježe mljeveni papar
Priprema
- 1. Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Stavite veliku vatrostalnu zdjelu prikladnu za uporabu na štednjaku na srednje jaku vatru. Dodajte malo ulja i pržite kobasice dok ne porumene sa svih strana. Prebacite na tanjur i odložite.
- 2. Dodajte luk i nekoliko komadića maslaca u praznu vatrostalnu zdjelu. Umiješajte šećer i timijan pa kuhajte 10-15 minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje dok se luk ne karamelizira do kraja. Dodajte gljive, promiješajte i kuhajte još pet minuta. Ulijte ocat i kuhajte još pet minuta.
- 3. U vatrostalnu zdjelu dodajte pržene kobasice i crno vino, zavrijte i kuhajte 4-5 minuta kako bi ostatak alkohola ispario i kako bi se tekućina reducirala. Dodajte temeljac, zavrijte pa pecite bez poklopca u pećnici 18-20 minuta dok se kobasice ne ispeku do kraja i dok se umak ne zgusne. Pospite gotovo jelo peršinom i poslužite.
Povezani recepti
Vidi sveRecepti Mark Moriarty
Skandinavske mesne okruglice
Recepti Luke Nguyen
Sporo kuhani buncek sa zvjezdastim anisom i kasijom
Recepti Luke Nguyen
Chiang mai carsko meso na žaru
Recepti Rezanci „preko mosta“
Recepti Ainsley Harriott
Zapečena svinjetina s jerk umakom na salati od lubenice i kokosa
Recepti Curtis Stone
Svinjetina tonino (odrezak na žaru sa salatom od rajčica)
Recepti Nico Reynolds
Hamburger od svinjetine s ananasom, čili-majonezom i coleslawom
Recepti Nico Reynolds
Ražnjići od svinjetine i šparoga s ljetnim začinima
Recepti Lora i Stoyan
Okruglice od domaće kobasice s paprikom i lukom
Recepti Lora i Stoyan
Svinjetina s lukom i taranom