Gulaš od kobasica i karameliziranog crvenog luka

1.              Zagrijte pećnicu na 180 ºC. Stavite veliku vatrostalnu zdjelu prikladnu za uporabu na štednjaku na srednje jaku vatru. Dodajte malo ulja i pržite kobasice dok ne porumene sa svih strana. Prebacite na tanjur i odložite.

2.              Dodajte luk i nekoliko komadića maslaca u praznu vatrostalnu zdjelu. Umiješajte šećer i timijan pa kuhajte 10-15 minuta na srednje jakoj vatri uz povremeno miješanje dok se luk ne karamelizira do kraja. Dodajte gljive, promiješajte i kuhajte još pet minuta. Ulijte ocat i kuhajte još pet minuta.

3.              U vatrostalnu zdjelu dodajte pržene kobasice i crno vino, zavrijte i kuhajte 4-5 minuta kako bi ostatak alkohola ispario i kako bi se tekućina reducirala. Dodajte temeljac, zavrijte pa pecite bez poklopca u pećnici 18-20 minuta dok se kobasice ne ispeku do kraja i dok se umak ne zgusne. Pospite gotovo jelo peršinom i poslužite.

Sastojci

  • Sastojci maslinovo ulje za prženje 8 svinjećih kobasica vrhunske kvalitete 2 crvena luka oguljena i sitno narezana 2 komadića maslaca 1 žličica smeđeg šećera 3 grančica timijana samo listovi 150 g šampinjona očišćenih i narezanih na četvrtine 2 žličice odležanog balzamičnog octa 200 ml crnog vina 200 ml goveđeg temeljca šačica krupno nasjeckanog peršina morska sol i svježe mljeveni papar

Priprema